Καιρός: Έρχεται νέα, μίνι κακοκαιρία μετά την Atena - Πότε και πού θα «χτυπήσει»

Καιρός: Έρχεται νέα, μίνι κακοκαιρία μετά την Atena - Πότε και πού θα «χτυπήσει»

Nέο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να φέρει νέο κύκλο βροχών και καταιγίδων - Δείτε χάρτες

vrohi__1_
Νέα, μίνι κακοκαιρία έρχεται μετά την Atena, το πέρασμα της οποίας ήταν σαρωτικό, με τις θερμοκρασίες να θυμίζουν φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, μετά την Atena, έρχεται ο Boris καθώς από την Παρασκευή ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να φέρει νέο κύκλο βροχών και καταιγίδων, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Επιπλέον θα πέσει η θερμοκρασία 6-8 βαθμούς ενώ θα ενισχυθούν και οι άνεμοι οι οποίοι θα πνέουν δυτικοί και βορειοδυτικοί με εντάσεις που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, όπως γράφει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

ΑΠΟ ΤΗΝ "ATENA " ΣΤΟΝ " BORIS"... Καιρική ανάπαυλα αύριο Πέμπτη. Από την Παρασκευή ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό με...

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Wednesday, September 11, 2024


Η ανάρτησή του:

ΑΠΟ ΤΗΝ "ATENA " ΣΤΟΝ " BORIS"...

Καιρική ανάπαυλα αύριο Πέμπτη.


Από την Παρασκευή ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα "BORIS " αναμένεται να φέρει νέο κύκλο βροχών και καταιγίδων κυρίως στη δυτική Ελλάδα.


Επιπλέον θα πέσει η θερμοκρασία 6-8 βαθμούς ενώ θα ενισχυθούν και οι άνεμοι οι οποίοι θα πνέουν δυτικοί και βορειοδυτικοί με εντάσεις που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.


Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού η θερμοκρασία απο το Σ/Κ φαίνεται να διατηρείται σε Φθινοπωρινά επίπεδα.

Ο Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του, κάνει λόγο για μια «μικρή και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας» το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος, αλλά «όχι σημαντική». Την επόμενη εβδομάδα, ακολουθούν κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή, χωρίς μεγάλα σκαμπανεβάσματα, καθώς και βροχές, στο δευτερο μισό του μήνα.

Κλείσιμο


ΕΜY: Πώς θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Πέμπτη 12/9

Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, από το μεσημέρι όμως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ το βράδυ στα βορειοδυτικά πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 28 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 και τοπικά τους 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5, πρόσκαιρα στα νότια τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στη δυτική Μακεδονία τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα νότια από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 και τοπικά έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, από το μεσημέρι όμως αρχικά στο Ιόνιο και γρήγορα στα δυτικά ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ το βράδυ στα βορειοδυτικά πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς τοπικά στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 με 31 και τοπικά στα νότια έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 και τοπικά έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στη Κρήτη λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους, κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και τοπικά στη Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα από δυτικές με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 13/9

Στα δυτικά και βαθμιαία στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.Το απόγευμα στα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά τους 27 με 29, στα βόρεια ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 28 με 30 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 14/9

Στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει τους 27 με 28 και στα κεντρικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τοπικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 15/9

Στα δυτικά, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν καιρός, όμως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Δευτέρα 16/9

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα δυτικά και νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζιζέλ Πελικό: Αποκαλύψεις στη δίκη - Ο άνδρας της είχε μιμητή, του έδινε τα υπνωτικά και βίαζαν μαζί τις συζύγους τους

Θεσσαλονίκη: Μάχη για τη ζωή δίνει το ζευγάρι που παρασύρθηκε από μεθυσμένο οδηγό - Σε καλύτερη κατάσταση το παιδί τους

Τουρκία: Ερευνάται και ο ύποπτος θάνατος της αδελφής της μικρής Ναρίν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης