Ηλεία: Λήστεψαν ηλικιωμένη υποδυόμενοι τους αστυνομικούς, πήραν €120.000 και αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή τα επέστρεψαν

Ηλεία: Λήστεψαν ηλικιωμένη υποδυόμενοι τους αστυνομικούς, πήραν €120.000 και αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή τα επέστρεψαν

Η ληστεία είχε σημειωθεί στις 15 Απριλίου - Οι συνήγοροι τους επικαλέστηκαν διάταξη του Ποινικού Κώδικα

peripoliko
Ελεύθεροι αφέθηκαν με απόφαση δικαστηρίου οι δύο από τους τέσσερις δράστες ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης τον περασμένο Απρίλιο στα Κρέστενα της Ηλείας αφού οι δικηγόροι τους αξιοποίησαν διάταξη του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει αποφυλάκιση σε περίπτωση αποζημίωσης του θύματος.

Σύμφωνα με το ilialive.gr οι δράστες αποζημίωσαν την ηλικιωμένη και τον σύζυγό της επιστρέφοντας την συνολική αξία των κλοπιμαίων που ανέρχεται σε 120.000 ευρώ (75.000 ευρώ και 20 χρυσές λίρες Αγγλίας).

Οι συνήγοροί τους υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε ληστεία, με την ένοια ότι δεν ασκήθηκε βία, αλλά κλοπή μέσα από την εξαπάτηση της ηλικιωμένης γυναίκας που βρήκαν στο σπίτι της στην Κρέστενα προσποιούμενοι τους αστυνομικούς που πήγαν να την ενημερώσουν για την υποτιθέμενη εμπλοκή του συζύγου της σε αστυνομική υπόθεση.

Ο ένας από τους δράστες είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φυλής με ένταλμα που είχε εκδοθεί από την Ανακρίτρια Ηλείας ενώ ο δεύτερος είχε προσέλθει οικειοθελώς και απολογήθηκε για την υπόθεση.

Κλείσιμο
Η ληστεία σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της 15ης Απριλίου 2024. Η τετραμελής ομάδα προσέγγισε το σπίτι των ηλικιωμένων στα Κρέστενα και δύο από αυτούς που αναγνωρίστηκαν από την παθούσα, χτύπησαν το κουδούνι της οικίας και το θύμα τους άνοιξε την πόρτα, αφού της είπαν ότι είναι αστυνομικοί και πως ο σύζυγός της κρατείται στο τμήμα ως εμπλεκόμενος σε ποινική υπόθεση. Με το πρόσχημα της παροχής πληροφοριών προς τους «αστυνομικούς» ο 29χρονος μπήκε μέσα στο σπίτι, ενώ όση ώρα απασχολούσε την 67χρονη, ο 28χρονος βρήκε την ευκαιρία να μπει στο σπίτι. Την ίδια ώρα, οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι περίμεναν στο αυτοκίνητο, το οποίο είχαν παρκάρει με την πίσω πλευρά του προς τις σκάλες της οικίας. Ο 28χρονος εντόπισε σε ένα δωμάτιο το χρηματοκιβώτιο και χρησιμοποιώντας κάποιο χαλί η κουβέρτα κατάφερε να το ρίξει κατευθείαν στο πορτ – μπαγκάζ.

Με κοινή τους δήλωση στην εφημερίδα «Πατρίς» οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων Θοδωρής Αντωνόπουλος και Γιάννης Γεωργουλόπουλος ανέφεραν ότι «είναι από τις λίγες φορές που σαν δικηγόροι αντιμετωπίσαμε μια τόσο άρτια, δομημένη, εμπεριστατωμένη και ανεπίδεκτη αντεπιχειρημάτων δικογραφία. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου χειρίστηκε αυτή την υπόθεση με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα που ταιριάζει στις πιο φημισμένες αστυνομίες του κόσμου (FBI, Scotland Yard). Εμείς από την πλευρά μας φροντίσαμε να αποζημιώσουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ τους παθόντες, κάτι που συντέλεσε αποφασιστικά στο να παραμείνουν ελεύθεροι, κάνοντας χρήση της διάταξης του άρθρου 381/παρ. 2 του Ποινικού Κώδικα που ορίζει ότι όταν υπάρχει πλήρης αποζημίωση των παθόντων σε περίπτωση κλοπής μπορεί ακόμα και να παυθεί η ποινική δίωξη των δραστών».

Ειδήσεις σήμερα:

Νέος ΚΟΚ: Νόμιμες οι «σφήνες» από τις μοτοσικλέτες ανάμεσα στα μποτιλιαρισμένα Ι.Χ.

Είχα πιει ένα ποτήρι τσίπουρο, είπε ο 46χρονος - Τι έδειξαν οι μετρήσεις για το αλκοόλ στο αίμα του

Σε δύσκολη θέση ο Τραμπ μετά το debate: Η καζούρα στο «X» και το καυστικό εξώφυλλο του Time
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης