Απόστολος Λύτρας: Αποφυλακίστηκε ο ποινικολόγος - Στο πλευρό του η αδελφή του και οι κόρες του

Απόστολος Λύτρας: Αποφυλακίστηκε ο ποινικολόγος - Στο πλευρό του η αδελφή του και οι κόρες του

«Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν», δήλωσε - Το δικαστικό συμβούλιο είχε αποφασίσει νωρίτερα σήμερα την αποφυλάκισή του, ενώ παραπέμπεται να δικαστεί για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα για τον ξυλοδαρμό της δεύτερης συζύγου του

arthrou-litras
Αποφυλακίστηκε λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας. Στις φυλακές Κορίνθου όπου ήταν κρατούμενος το τελευταίο διάστημα μετέβησαν και τον παρέλαβαν η αδελφή του και οι κόρες του από τον πρώτο του γάμο, μαζί με τους συνηγόρους του. 

«Θα τα πούμε εν καιρώ. Το μόνο που θέλω να ευχαριστήσω είναι τους δικηγόρους μου, την οικογένειά μου και τους συναδέλφους μου όλους οι οποίοι μου συμπαραστάθηκαν σε αυτή τη δυσκολία», είπε ο κ.Λύτρας εξερχόμενος της φυλακής.

Δείτε τον Απόστολο Λύτρα την ώρα που βγαίνει από τις φυλακές Κορίνθου:

Αποφυλακίζεται ο Απόστολος Λύτρας (2)


Κλείσιμο
Λίγα λεπτά νωρίτερα στο σωφρονιστικό κατάστημα είχαν φτάσει η αδελφή του- που μάλιστα κρατούσε ένα κοστούμι για τον αδελφό της,  και οι δύο κόρες του από τον πρώτο του γάμο.

Δείτε τις δηλώσεις του δικηγόρου του Απόστολου Λύτρα:

Δήλωση δικηγόρου του Απόστολου Λύτρα


«Ζητά ξανά συγγνώμη» είχε μεταφέρει νωρίτερα ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Απόστολου Λύτρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την αποφυλάκισή του, που ελήφθη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με βούλευμά του. 

litras__2_
litras__4_
litras__8_


Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Απόστολου Λύτρα, Πέτρος Πανταζής σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει με αφορμή την αποφυλάκιση του εντολέα του: «Με το υπ’ αριθμ. 2931/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Απόστολος Λύτρας αποφυλακίζεται και η κατηγορία μετατρέπεται από το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, στο πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Έτσι, ο κατηγορούμενος δικηγόρος μετά την μετατροπή της αρχικής κατηγορίας του σε πλημμέλημα παραπέμπεται να δικαστεί σε Μονομελές Εφετείο Πλημμελημάτων και όχι σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Του βουλεύματος, προηγήθηκε όμοια Εισαγγελική πρόταση.

Η στάση του Απόστολου Λύτρα, απέναντι στο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε την ζωή του και της οικογένειάς του, παραμένει αδιασάλευτη: «Ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, για τη ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του»

Οι όροι που οι δικαστές επέβαλλαν στον κατηγορούμενο δικηγόρο για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης είναι:

Απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων,

απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων.

Ακόμη στους περιοριστικούς όρους αναφέρεται πως σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας του δικηγόρου με το ανήλικο τέκνο που έχει με το θύμα, η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας της Σοφίας Πολυζωγοπούλου ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.

Τέλος, οι δικαστές επέβαλλαν στον Απόστολο Λύτρα τον όρο να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού κέντρου Αλληλεγγύης.

Εξάλλου, όπως είχε αποκαλύψει το «Θέμα» την περασμένη Κυριακή την αποφυλάκισή του Απόστολου Λύτρα με όρους είχε ζητήσει με υπόμνημά της προς το δικαστικό συμβούλιο και η Σοφία Πολυζωγοπούλου, επικαλούμενη λόγους που ανάγονται στην επικοινωνία του εν διαστάσει συζύγου της με την ανήλικη κόρη τους. Η κ. Πολυζωγοπούλου στο υπόμνημά της ανέφερε πάντως πως δεν παραιτείται από την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του εν διαστάσει σήμερα συζύγου της αλλά και ότι θα επαναλάβει τις καταγγελίες της, ενώπιον οποιασδήποτε αρμόδιας αρχής όταν και εφόσον κληθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός δικηγόρος είχε οδηγηθεί στην φυλακή τον περασμένο Ιούνιο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, επίσης δικηγόρου, Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους όμως λίγο αργότερα προφυλακίστηκε για παραβίαση του περιοριστικού όρου περί μη συναναστροφής του με το θύμα. Μετά την προφυλάκισή του, διάρκεια περίπου 2,5 μηνών ο Απόστολος Λύτρας είχε κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και εν συνεχεία στις φυλακές Κορίνθου.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Απόστολου Λύτρα, Πέτρος Πανταζής σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει με αφορμή την αποφυλάκιση του εντολέα του: «Με το υπ’ αριθμ. 2931/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Απόστολος Λύτρας αποφυλακίζεται και η κατηγορία μετατρέπεται από το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, στο πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Του βουλεύματος, προηγήθηκε όμοια Εισαγγελική πρόταση.

Η στάση του Απόστολου Λύτρα, απέναντι στο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε την ζωή του και της οικογένειάς του, παραμένει αδιασάλευτη: Ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό’τι είναι απαραίτητο, για τη ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του»

Η ανακοίνωση του γραφείου του Αλέξη Κούγια για την αποφυλάκιση Λύτρα

«Σήμερα είναι μία εξαιρετική ημέρα για την ελληνική δικαιοσύνη, γιατί με το βούλευμα που εξεδόθη από το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο μετέτρεψε τις κακουργηματικές κατηγορίες σε πλημμελήματα, διορθώθηκε μία σειρά αλλεπάλληλων και αδικαιολόγητων νομικών λαθών, τα οποία αφενός μεν δημιούργησαν τεράστια προβλήματα σε επαρκείς Εισαγγελείς και Δικαστές, και αφετέρου κατέστρεψαν ευτυχώς πρόσκαιρα ένα συνάδελφό μας, ο οποίος θα πρέπει να τιμωρηθεί για την συμπεριφορά απέναντι στην πρώην σύζυγό του και μητέρα ενός εκ των τριών παιδιών του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταστραφεί.
Είμαι βέβαιος ότι ο συνάδελφος Απόστολος Λύτρας από σήμερα θα βρει τις ψυχικές και σωματικές δυνάμεις για να επανέλθει στην άσκηση του λειτουργήματός μας , ώστε και ο ίδιος, αλλά και η οικογένειά του να ζήσουν από τώρα και στο εξής όπως τους αξίζει.

Αθήνα, 12/9/2024
Με εκτίμηση και Σεβασμό
Αλέξιος Κούγιας»




Ειδήσεις σήμερα:

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στα δυτικά από αύριο - Πώς θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο

Μητσοτάκης: Δεν πάμε για αυξήσεις στο νερό, θα παραμείνει φτηνό για τις χαμηλές καταναλώσεις

Είχα πιει ένα ποτήρι τσίπουρο, είπε ο 46χρονος - Τι έδειξαν οι μετρήσεις για το αλκοόλ στο αίμα του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης