Στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» ο Τάσος Γαϊτάνης

Στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» ο Τάσος Γαϊτάνης

Στόχος «να δημιουργούμε συνεχώς τις προϋποθέσεις ώστε οι νέοι επιστήμονες να μένουν και να διαπρέπουν στη χώρα μας» ανέφερε σε δηλώσεις του 

image_123650291_1_
      Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», επισκέφτηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Τάσος Γαϊτάνης. Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και συζήτησε με τον Πρόεδρο, τους διευθυντές και τους εργαζομένους, για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο ερευνητικό τους έργο αλλά και για τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά. Στο επίκεντρο της συζήτησης, βρέθηκαν επίσης, θέματα περαιτέρω ανάπτυξης και στήριξης της έρευνας.

      Το ΕΚ "Αθηνά", εδώ και 20 χρόνια, προωθεί την έρευνα και καινοτομία, μέσω μιας σειράς δράσεων και πρωτοβουλιών, όπως τον ερευνητικό σχεδιασμό, την δημιουργία συστημάτων και προϊόντων, την μεταφορά τεχνολογίας, καθώς και την ανάπτυξη συνεργασιών με εταιρείες αλλά και διεθνείς οργανισμούς.

      Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, ξεναγήθηκε επίσης και στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Έρευνας στην Τεχνητή Νοημοσύνη, την Επιστήμη Δεδομένων και τους Αλγορίθμους «Αρχιμήδης», το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί με πάνω από 21 εκατομμύρια ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και λειτουργεί ως ανεξάρτητη Μονάδα του ΕΚ «Αθηνά». Μετά το τέλος της επίσκεψής του, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Τάσος Γαϊτάνης, δήλωσε ότι: «Ως Πολιτεία, επενδύουμε στην έρευνα και την καινοτομία και έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα που γίνεται όλο και πιο ισχυρό. Είμαστε δίπλα στους επιστήμονες μας, τους ακούμε και υποστηρίζουμε έμπρακτα το έργο τους. Επιπλέον, δημιουργούμε συνεχώς τις προϋποθέσεις ώστε οι νέοι επιστήμονες να μένουν και να διαπρέπουν στη χώρα μας. Στόχος μας, να ενδυναμώνουμε την μεταφορά της τεχνολογίας στην καινοτομία και να ενισχύουμε τόσο την επιστημονική κοινότητά, όσο και την οικονομία προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης