Θεσσαλονίκη: «Ήταν δύο μέτρα μέσα στον χωματόδρομο και τους πήρε σβάρνα το αυτοκίνητο» λέει ο πατέρας της 34χρονης

Σε κρίσιμη κατάσταση το ζευγάρι που παρασύρθηκε απο τον 46χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε το πρωί στον εισαγγελέα και εις βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη - Έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές στο παρελθόν για περιστατικό μέθης που αφορά παράβαση του ΚΟΚ

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους διασώστες του ΕΚΑΒ και τους γιατρούς του νοσοκομείου που φροντίζουν την κόρη του και τον σύζυγό της, θέλησε να πει ο πατέρας της 34χρονης που μαζί με τον 37χρονο και το ανήλικο παιδί τους παρασύρθηκαν, το πρωί της Τετάρτης, από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 46χρονος, στην περιοχή της Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Τόσο η γυναίκα, η οποία είναι πέντε μηνών έγκυος, όσο και ο σύζυγός της εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. «Όλος ο κόσμος είναι δίπλα μας και τον ευχαριστούμε πολύ. Το σοκ είναι μεγάλο. Το έμβρυο είναι προς το παρόν καλά, ο Θεός είναι μεγάλος» ανέφερε ο πατέρας της 34χρονης.

Όπως λέει, το ζευγάρι, μαζί με το δύο ετών παιδί τους, ήρθαν στην Ελλάδα από το Βέλγιο στις αρχές του μήνα, έμεναν στην περιοχή της Μηχανιώνας και την Τετάρτη πήγαν στην περιοχή του ατυχήματος για να νοικιάσουν ένα αμάξι προκειμένου να συνεχίσουν τις διακοπές τους για τις επόμενες τρεις ημέρες. «Ήρθαν για διακοπές και έγινε αυτό το πράγμα. Είναι μεγάλο το σοκ, μεγάλωσα το κορίτσι μου...» επισημαίνει ο πατέρας. 

«Ήταν δύο μέτρα μέσα στον χωματόδρομο, περπατούσαν έξω από τον δρόμο και τους πήρε σβάρνα το αυτοκίνητο. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω τίποτα με τον οδηγό του οχήματος, αλλά θέλω το παιδί μου, το αγαπάω», σημείωσε.

Στο μεταξύ ο 46χρονος οδηγός του αυτοκινήτου οδηγήθηκε το πρωί στον εισαγγελέα και εις βάρος του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων», όπως επίσης για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή».

Στη συνέχεια παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις επόμενες ημέρες και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Ενώπιον του εισαγγελέα φέρεται να είπε ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο, ενώ ανέφερε ότι εργάζεται με τη μητέρα του σε συνεργείο καθαρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη (με τη μέθοδο της αιμοληψίας) «έδειξαν» ότι στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ που υπερέβη τα επιτρεπτά όρια και συγκεκριμένα φέρεται να ήταν 0,64 και 0,75 mg/l, αντίστοιχα.

Συμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές στο παρελθόν για περιστατικό μέθης που αφορά παράβαση του ΚΟΚ.

Στο μεταξύ, η κατάσταση της υγείας του 37χρονου πατέρα -σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες- εξακολουθεί να είναι κρίσιμη. Κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται και η κατάσταση της υγείας της 34χρονης, που βρίσκεται στον 5ο μήνα της κύησης. Και οι δύο νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Το παιδί τους νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ίδιου νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ήπια ένα ποτήρι τσίπουρο, υποστήριξε ο 46χρονος που παρέσυρε γονείς και παιδί 

Ο 46χρονος διώκεται για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων», όπως επίσης για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή».
 

Υπό αυτές τις συνθήκες παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία για την Δευτέρα και ως τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Ενώπιον του εισαγγελέα φέρεται να είπε ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο, ενώ ανέφερε ότι εργάζεται με τη μητέρα του σε συνεργείο καθαρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη (με τη μέθοδο της αιμοληψίας) «έδειξαν» ότι στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ που υπερέβη τα επιτρεπτά όρια και συγκεκριμένα φέρεται να ήταν 0,64 και 0,75 mg/l, αντίστοιχα.
 


Το παιδί τους νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ίδιου νοσηλευτικού ιδρύματος.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ντομινίκ Πελικό ισχυρίζεται ότι είχε πέσει κι αυτός θύμα βιασμού - Γιατί παντρεύτηκε τη Ζιζέλ δύο φορές

Η κακοκαιρία Boris δεν θα προκαλέσει επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα, ξεκαθαρίζει ο Κολυδάς - Εγρήγορση μόνο στα βορειοδυτικά


Απόστολος Λύτρας μετά την αποφυλάκισή του: Ζητώ ξανά συγγνώμη, θα κάνω τα πάντα για τα παιδιά μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr