Μύκονος: Σε λανθασμένη κίνηση απέδωσε ο πλοίαρχος του «JUMBO JET» τη μετακίνηση του πλοιου την ώρα της επιβίβασης

Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός - Τρεις αποσκευές επιβατών και ένα παιδικό καρότσι έπεσαν στη θάλασσα - Συνελήφθη ο πλοίαρχος - Η ανακοίνωση της εταιρείας

Σε λανθασμένη κίνηση απέδωσε ο πλοίαρχος του επιβατηγού οχηματαγωγού «JUMBO JET» σημαίας Κύπρου τη μετακίνηση του ταχυπλόου προς τα εμπρός κατά τη διάρκεια επιβίβασης επιβατών στο λιμάνι της Μυκόνου που είχε αποτέλεσμα τρεις αποσκευές επιβατών και ένα παιδικό καρότσι να πέσουν στη θάλασσα.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το λιμενικό σώμα επισημαίνοντας ότι ο πλοίαρχος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 291 παρ. 3 του Ποινικού Κώδικα που αφορά «Επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς» και αφού απολογήθηκε, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, αφέθηκε ελεύθερος.



Το πλοίο είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Μυκόνου προερχόμενο από Πειραιά, Σύρο, Τήνο με 946 επιβάτες, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα στη Λιμενική Αρχή της Μυκόνου το πλοίο απέπλευσε με 705 επιβάτες για Πάρο, Νάξο και τελικό προορισμό τον Πειραιά, όπου και κατέπλευσε με ασφάλεια.



Η πλοιοκτήτρια εταιρεία JUMBO JET ανακοίνωσε ότι στις 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.30, το πλοίο «Jumbo Jet» και ο καταπέλτης του μετακινήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιβίβασης από τη Μύκονο. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο – Τήνο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο.

Οι αξιωματικοί και το πλήρωμα ενήργησαν άμεσα και σύμφωνα με το πρωτόκολλο για την ασφάλεια των επιβατών. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός και για τις λίγες υλικές απώλειες οι επιβάτες ικανοποιήθηκαν στο ακέραιο, αναφέρει η εταιρεία.




Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης μιλά για προβοκάτσιες, συνιστά ψυχραιμία και δηλώνει «παρών» - Αποδοκιμασίες στελεχών έξω από την Κουμουνδούρου

Λαμία: Ζευγάρι τρώει σε μαγαζιά και φεύγει χωρίς να πληρώσει - Δείτε βίντεο

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 29,8%, πάνω από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,5%
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr