Σχολεία: Περικοπή εκδρομών και αργιών ως αντίδοτο στις καταλήψεις

Όσες ημέρες διαρκεί η κατάληψη, τόσες ημέρες θα μειώνονται εκδρομές και αργίες - Τι ορίζει το νέο μέτρο στη νέα υπουργική απόφαση – Δεν συνυπολογίζονται οι ώρες της τηλεκπαίδευσης

«Αντίδοτο» απέναντι στις καταλήψεις στα σχολεία εισάγει το νέο μέτρο περικοπής εκδρομών και αργιών, που προβλέπεται στη νέα υπουργική απόφαση.

Συγκεκριμένα, όσες ημέρες διαρκεί η κατάληψη στο σχολείο, τόσες θα γίνεται περικοπή σε εκδρομές και αργίες.

Οι ώρες τηλεκπαίδευσης, δεν λαμβάνονται υπόψη. Υπενθυμίζεται, ότι η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική για όσους μαθητές δεν λαμβάνουν μέρος στην κινητοποίηση.

Συγκεκριμένα, όσα ορίζει η νέα υπουργική απόφαση:

«Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/ τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, οι σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι μαθητές/τριες όσο και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στη συνεχεία, αφού αποκατασταθεί η λειτουργία της σχολικής μονάδας, το σχολείο υποχρεωτικά παρέχει και δια ζώσης τον ίδιο αριθμό διδακτικών ωρών που παρείχε εξ αποστάσεως, λόγω της παρεμπόδισης, με τους παρακάτω τρόπους:

α) με περιορισμό των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών,

β) με περικοπή περιπάτων και εκδρομών και

γ) με αξιοποίηση των σχολικών εορτών με την παράλληλη πραγματοποίηση των εορτών και των μαθημάτων.

Μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες με τις πράξεις τους καθιστούν αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν αδικαιολόγητη απουσία, για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας».


Ειδήσεις σήμερα:

Μετά τον Γκλέτσο, υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται και ο Παπανώτας

Νέες αποκαλύψεις για τη φρικτή δολοφονία στην Ελβετία - Η Κριστίνα ήθελε να εγκαταλείψει τον άνδρα της αλλά δεν πρόλαβε πριν τη δολοφονήσει


Βρέθηκε το διάσημο έργο του Banksy «Το κορίτσι με το μπαλόνι» που εκλάπη από γκαλερί του Λονδίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr