Σχολεία: Γονείς του 144ου Δημοτικού διαμαρτύρονται γιατί το σχολείο είναι κλειστό σήμερα

Σχολεία: Γονείς του 144ου Δημοτικού διαμαρτύρονται γιατί το σχολείο είναι κλειστό σήμερα

Αφορμή η συγχώνευση της Τετάρτης δημοτικού – «Δεν μας αντιπροσωπεύει η απόφαση, λίγοι αποφασίζουν για όλους» δηλώνουν

144-dimotiko
Η συγχώνευση τμημάτων της Τετάρτης δημοτικού στο 144 Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, οδήγησε σήμερα, 13/9, στο κλείσιμο του σχολείου για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Η απόφαση ελήφθη από μερίδα γονέων και εκπαιδευτικών σε συνεννόηση με συνδικαλιστές, καταγγέλλουν οι υπόλοιποι γονείς, οι οποίοι επιθυμούν να επανέλθει η κανονικότητα και να κάνουν τα παιδιά μάθημα.

Πριν προλάβει καλά καλά να ανοίξει το σχολείο, έκλεισε.

Το 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, σήμερα, 13/9, παραμένει κλειστό για δεύτερη ημέρα, με αφορμή τη συγχώνευση των τμημάτων της Τετάρτης δημοτικού. Την ίδια ώρα, εκπαιδευτικοί και γονείς κάνουν κατάληψη στην Α’ Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αθήνας.

Μεγάλη μερίδα γονέων, ωστόσο, αντιδρούν ως προς τις συγκεκριμένες κινήσεις, καθώς αμφισβητούν τη νομιμοποίηση της στάσης εργασίας και θεωρούν ότι πρόκειται για αυθαίρετες αντιδράσεις, οι οποίες δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο της βούλησης των γονέων, ούτε λειτουργούν προς το συμφέρον των μαθητών. Αντίθετα, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για σύμπραξη μειοψηφίας γονέων και διδασκόντων με συνδικαλιστές.

Κλείσιμο
Προς επίρρωση των λεγομένων τους, οι γονείς μοιράζονται με το protothema.gr το email, που εστάλη για να τους γνωστοποιήσει το κλείσιμο του σχολείου και τη διαμαρτυρία, λέγοντας ταυτόχρονα ότι στη σημερινή διαμαρτυρία συμμετέχουν μόλις 20 άτομα.

Από την πλευρά τους, οι γονείς, που επιθυμούν να λειτουργήσει κανονικά το σχολείο και δεν συναινούν στις κινητοποιήσεις, θέτουν τα ακόλουθα θέματα:

Σχετικά με το Σύλλογο Διδασκόντων, ζητούν να διερευνηθεί το – προς το παρόν ‘θολό τοπίο’ – για το αν διαθέτουν τα προβλεπομένα νομιμοποιητικά για τη στάση εργασίας, καθώς και το αν αυτή είναι αμειβόμενη ή όχι. Επιπλέον, οι γονείς υπογραμμίζουν ότι το θέμα των συγχωνεύσεων, θα μπορούσε να συζητηθεί εντός του ωραρίου λειτουργίας του σχολείου, χωρίς να χρειάζεται να κλείσει.

Σχετικά με το Σύλλογο Γονέων, δεν έχει κοινοποιηθεί στο σύνολο των γονέων κάποιο πρακτικό γενικής συνέλευσης, από το οποίο να προκύπτει η απόφαση για να κλείσει το σχολείο. Αντίθετα, ισχυρίζονται ότι δεν συγκεντρώθηκαν παρά μόνο μερικές υπογραφές - ελάχιστες σε σχέση με το σύνολο των γονέων - σε κάποιο έγγραφο, χωρίς να αναφέρεται πουθενά ότι δίνεται απ’όλους τους υπόλοιπους γονείς εξουσιοδότηση για οργάνωση αποχής.

Χαρακτηρίζουν, επίσης, ψευδή τον ισχυρισμό ότι όλοι οι γονείς της Τετάρτης Δημοτικού απέχουν. Τέλος, και στη σημερινή κινητοποίηση, αναφέρεται ότι το ποσοστό των συμμετεχόντων γονέων είναι εξαιρετικά χαμηλό και σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των γονέων.

Όπως δηλώνουν οι γονείς, «τα δικαιώματα των παιδιών τους καταπατώνται» ενώ υποστηρίζουν πως οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να λυθεί με το σχολείο ανοιχτό «χωρίς να πέφτουν τα παιδιά θύματα ακραίων συνδικαλιστών και χωρίς να ‘χρησιμοποιούνται’ γονείς».

Υπενθυμίζεται, ότι μόλις πριν μερικές μέρες ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δήλωνε σχετικά με το θέμα των συγχωνεύσεων των τμημάτων: «Έχει μια διάσταση οργάνωσης για να μπορέσεις να πετύχεις την καλύτερη δυνατή εκπαιδευτική διαδικασία και λειτουργία στο σχολείο» και «οι συγχωνεύσεις γίνονται για να μπορέσουν οι μαθητές να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και την καλύτερη δυνατή παιδεία».

Ακολουθεί το email, που έλαβαν οι γονείς:

Αγαπητοί γονείς καλησπέρα σας. Όπως ενημερώσαμε σήμερα στον αγιασμό, αύριο το σχολειο δε θα λειτουργησει, γιατι όλοι οι εκπαιδευτικοι συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που έχει προκηρυχθεί και ταυτοχρονα ο Σύλλογος Γονέων έχει αποφασίσει αποχή. Στο χώρο του προαύλιου, εμείς ως απεργοί κι όσοι γονείς με τα παιδιά σας έρθετε ως απέχοντες, θα υπάρξουν δράσεις που θα δημοσιοποιούν το θέμα των συμπτύξεων και των παράλληλων με βάση το κείμενο που ήδη έχει συγκέντρωσει δεκάδες υπογραφές.


Ειδήσεις σήμερα:

Μετά τον Γκλέτσο, υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται και ο Παπανώτας

Νέες αποκαλύψεις για τη φρικτή δολοφονία στην Ελβετία - Η Κριστίνα ήθελε να εγκαταλείψει τον άνδρα της αλλά δεν πρόλαβε πριν τη δολοφονήσει


Βρέθηκε το διάσημο έργο του Banksy «Το κορίτσι με το μπαλόνι» που εκλάπη από γκαλερί του Λονδίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Τα μεγάλα πρωταθλήματα παίζουν εδώ!

Δείτε Επίσης