Ψηφιακό Φροντιστήριο: Θα γίνονται προσλήψεις και με προϋπηρεσία σε φροντιστήρια

Ψηφιακό Φροντιστήριο: Θα γίνονται προσλήψεις και με προϋπηρεσία σε φροντιστήρια

Ψηφίστηκε τροπολογία στη Βουλή – Γίνεται δεκτή η προϋπηρεσία σε Φροντιστήρια ή άλλες ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές για την πρόσληψη στο Ψηφιακό Φροντιστήριο

psifiako_frontistirio
Δεκτή γίνεται πλέον η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών σε Φροντιστήρια προκειμένου να προσληφθούν στο Ψηφιακό Φροντιστήριο, σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή. Ως τώρα, προϋπόθεση ήταν να υπάρχει πενταετής διδακτικής προϋπηρεσία σε σχολική μονάδα του δημοσίου.

Οι εκπαιδευτικοί που έχουν προϋπηρεσία σε Φροντιστήριο ή σε όποια άλλη ιδιωτική εκπαιδευτική δομή, δύνανται πλέον να προσληφθούν για να διδάξουν στο Ψηφιακό Φροντιστήριο, όπως ορίζει η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή. Να σημειωθεί, ότι μέχρι τώρα η προϋπόθεση που έθετε το υπουργείο ήταν πενταετής διδακτική υπηρεσία σε σχολική μονάδα του δημοσίου.

Η τροπολογία εντάσσεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Παρεμβάσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σε εναρμόνιση με την ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας με τον ν. 5108/2024 – Διατάξεις για τη δικαστική αστυνομία και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις».

Σε ό,τι αφορά την προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών, αυτή θα αποδεικνύεται μέσω του ασφαλιστικού φορέα τους.

Κλείσιμο
Επιπλέον, ορίζεται ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι ο χρόνος απόσπασης των εκπαιδευτικών στο Ψηφιακό Φροντιστήριο λογίζεται ως πραγματική διδακτική υπηρεσία και ως χρόνος για θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης.



Ειδήσεις σήμερα:

Μετά τον Γκλέτσο, υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται και ο Παπανώτας

Νέες αποκαλύψεις για τη φρικτή δολοφονία στην Ελβετία - Η Κριστίνα ήθελε να εγκαταλείψει τον άνδρα της αλλά δεν πρόλαβε πριν τη δολοφονήσει


Βρέθηκε το διάσημο έργο του Banksy «Το κορίτσι με το μπαλόνι» που εκλάπη από γκαλερί του Λονδίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Τα μεγάλα πρωταθλήματα παίζουν εδώ!

Δείτε Επίσης