Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή δύο άντρες που έκλεβαν βενζίνη από σταθμευμένα οχήματα

Το θύμα τους παρακολουθούσε από το μπαλκόνι - Οι δράστες άδειαζαν τη βενζίνη που έκλεψαν στο αυτοκίνητο που οδηγούσαν και είχαν σκοπό να διαφύγουν - Ωστόσο, μόλις εκκίνησαν τον κινητήρα για να φύγουν, τότε το αμάξι άρχισε να βγάζει μαύρο καπνό

Στη φυλακή οδηγούνται δύο άντρες που έκλεβαν συστηματικά καύσιμα από σταθμευμένα αυτοκίνητα σε γειτονιά της Θεσσαλονίκης.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την πράξη της κλοπής και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών. Το δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψιν του και το ποινικό τους μητρώο, αποφάσισε την μερική έκτιση ποινής και συγκεκριμένα τους τέσσερις από τους συνολικά οκτώ μήνες.

Σύμφωνα με έναν εκ των παθόντων, οι δύο άντρες έφτασαν τα ξημερώματα της Τρίτης στη γειτονιά που διαμένει και όση ώρα ο άγνωστος συνεργός τους φυλούσε... τσίλιες, εκείνοι παραβίασαν το αυτοκίνητό του και ξεκίνησαν να αφαιρούν βενζίνη. Τη δεύτερη ημέρα επέστρεψαν πάλι στην ίδια γειτονιά για να επαναλάβουν την πράξη τους, ωστόσο δε γνώριζαν ότι το θύμα τους παρακολουθούσε από το μπαλκόνι.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, κάποια στιγμή, δεύτερη παθούσα κατέβηκε από το σπίτι της και ξεκίνησε να φωνάζει προς τους κατηγορούμενος, όταν διαπίστωσε ότι έκλεβαν βενζίνη από το αυτοκίνητο της οικογένειας, με τους δράστες να τρέπονται σε φυγή.

Ο πρώτος μάρτυρας, αφού κάλεσε την αστυνομία, στη συνέχεια ακολούθησε τους δύο άντρες και διαπίστωσε ότι άδειαζαν τη βενζίνη που έκλεψαν στο αυτοκίνητο, που οδηγούσαν και είχαν σκοπό να διαφύγουν, μάρκας BMW. Ωστόσο, μόλις εκκίνησαν τον κινητήρα για να φύγουν, τότε το αμάξι άρχισε να βγάζει μαύρο καπνό, όπως περιέγραψε, αφού κινείτο με… πετρέλαιο και όχι με βενζίνη που έβαλαν στο ντεπόζιτο οι κατηγορούμενοι.

Θέλοντας να τους καθυστερήσει μέχρι να φτάσει η αστυνομία και να τους συλλάβει, ο μάρτυρας πλησίασε τους κατηγορούμενους και τους ρώτησε αν χρειάζονται βοήθεια με το αυτοκίνητο, με εκείνους να του απαντούν θετικά. Ελάχιστα λεπτά αργότερα έφτασαν οι αστυνομικοί και τους πέρασαν χειροπέδες.

Στην απολογία τους οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι ήταν η πρώτη φορά που έκλεβαν καύσιμα από οχήματα και ότι το έπραξαν καθώς είχαν μείνει από βενζίνη και ήθελαν να μετακινηθούν με το αυτοκίνητό τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Μετά τον Γκλέτσο, υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται και ο Παπανώτας

Νέες αποκαλύψεις για τη φρικτή δολοφονία στην Ελβετία - Η Κριστίνα ήθελε να εγκαταλείψει τον άνδρα της αλλά δεν πρόλαβε πριν τη δολοφονήσει


Βρέθηκε το διάσημο έργο του Banksy «Το κορίτσι με το μπαλόνι» που εκλάπη από γκαλερί του Λονδίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr