Χίος: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για σύλληψη Τούρκου - Τι ερευνούν οι Αρχές

Όταν συνελήφθη είχε στην κατοχή του όπλο και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Ιταλίας - Είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο - Θεωρείται ότι σχετίζεται με τις φονικές ενέδρες σε Λούτσα και Πειραιά

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ μετά τη σύλληψη ενός άνδρα από την Τουρκία στη Χίο για όπλα και πλαστογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση φέρονται να έχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν πως ο συλληφθείς είναι πιθανό να γνωρίζει άτομα από τις εγκληματικές οργανώσεις που βρίσκονται πίσω από τις φονικές ενέδρες που είχαν γίνει σε Λούτσα και Πειραιά.

Χωρίς ακόμα να έχουν γίνει περισσότερα γνωστά για τη δράση του, πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν συνελήφθη, είχε στην κατοχή του πλαστό δίπλωμα και ταυτότητα ιταλικών αρχών. Επίσης εντοπίστηκε και ένα πιστόλι με σφαίρες, που κατείχε παράνομα.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η ΕΥΠ, ενώ οι αστυνομικοί που διεξάγουν την έρευνα σαρώνουν τις επαφές του συλληφθέντα προκειμένου να δουν με ποια άτομα ήρθε σε επαφή και τι έκανε στο νησί του Αιγαίου. Ο άνδρας είχε ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα και είχε μεταβεί στη Χίο μέσω Αθήνας. 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Συνελήφθη στις 11/9 στη Χίο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου, αλλοδαπός (30χρονος), σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε ο συλληφθείς στην πόλη της Χίου και σε έρευνα που ακολούθησε, σε οικία όπου διαμένει στην ίδια περιοχή, παρουσία δικαστικού λειρουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-πιστόλι,

-γεμιστήρας,

-41 φυσίγγια,

-2 έγγραφα αρχών Ιταλίας (ταυτότητα και άδεια ικανότητας οδήγησης), τα οποία έφεραν ενδείξεις πλαστότητας.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς κατείχε το πιστόλι και τα φυσίγγια παράνομα, ενώ κατασχέθηκε και κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου».

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Σμύρνη: Δολοφονημένος με μια μαχαιριά στην κοιλιά ο 46χρονος - Εξετάζεται η αδελφή του

Θεσσαλονίκη: Οι γιατροί «πήραν» το νεκρό έμβρυο από την 34χρονη που παρασύρθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό

Κούρσα... εξοπλισμών από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο μπάσκετ - Μεγάλες επενδύσεις κι εποχή Galacticos με γυάλινο παρκέ στο ΟΑΚΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr