Κρήτη: «Αν τον αφήσουν ελεύθερο θα την σκοτώσει» - Κραυγή αγωνίας για την 40χρονη που ξυλοκόπησε ο πρώην σύζυγός της

Η ίδια περιγράφει τον τρόμο που ζούσε από τον κακοποιητικό συζυγό της αλλά και την επίθεση που δέχθηκε έξω από το δημαρχείο Αποκόρωνα στις Βρύσες προκειμένου να της πάρει το παιδί

Τον εφιάλτη που έζησε τα τελευταία χρόνια στα χέρια του κακοποιητικού πρώην συζύγου της περιέγραψε, η 40χρονη γυναίκα που κακοποιήθηκε βάναυσα έξω από το το Δημαρχείο Αποκόρωνα στις Βρύσες και λίγα μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, μπροστά στα μάτια του 5χρονου παιδιού της.

«Πλέον φοβάμαι για τη ζωή μου. Μένω μόνη μου με το παιδί και μετά το περιστατικό φοβάμαι για μένα και το παιδί μου. Είναι επικίνδυνος. Πίνει, είναι αλκοολικός, κάνει και άλλες ουσίες και είναι και κακοποιητικός. Τέσσερα χρόνια τώρα τραβάω ένα λούκι μόνη μου», ανέφερε η ίδια μιλώντας στο στο Creta24.

Η 40χρονη δημοτική υπάλληλος την ημέρα του περιστατικού, βρισκόταν στην εργασία της μαζί με το παιδί της, όταν εμφανίστηκε ο πρώην σύζυγός της, που εργάζεται στο ίδιο μέρος και απαίτησε να πάει εκείνος το παιδί στο σχολείο.

Τότε ο άνδρας άρχισε να τραβάει το παιδί από τα χέρια της μητέρας του, με αποτέλεσμα το αγοράκι να βρεθεί στον δρόμο , μπροστά στις ρόδες ενός αυτοκινήτου, με τον οδηγό να σταματάει – ευτυχώς – έγκαιρα. Τότε ο άνδρας άρχισε να χτυπά με αγριότητα την πρώην σύζυγό του.



«Πήγαινα το παιδί μου στο σχολείο και επειδή οι πόρτες του νηπιαγωγείου άνοιγαν στις 08:15, εγώ πήγα το παιδί στις 8:00 και περίμενα λίγα λεπτά να περάσουν και γύρισα στη δουλειά μου μέχρι να ανοίξει το σχολείο. Καθώς πήγαινα στην εργασία μου μαζί με το παιδί μου, ο κύριος ανέβαινε τα σκαλιά από το κάτω γραφείο, καθώς εργάζεται εκεί. Το παιδί φώναξε “Μπαμπά-μπαμπά”, ήθελε με το ζόρι να το πάει στο σχολείο αυτός. Μου τον τράβηξε από τα χέρια μου μέσα. Ένας κύριος είδε το όλο επεισόδιο και σταμάτησε – ευτυχώς για το παιδί – το αυτοκίνητό του έγκαιρα γιατί όπως έφυγε το παιδί από το χέρι του πατέρα του, έπεσε πάνω στη ρόδα του αμαξιού, κουτούλησε και έπεσε κάτω. Εκείνη τη στιγμή άρχισε να με γρονθοκοπάει στο πρόσωπο, να με κλωτσάει και με τραβούσε και από το χέρι, για το οποίο βγήκε σήμερα η διάγνωση από τον ιατροδικαστή», αναφέρει η 40χρονη.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι, που βρίσκονταν επίσης στην εργασία τους, κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία και έσπευσαν να βοηθήσουν τη γυναίκα. Ωστόσο ο δράστης, πρόλαβε να διαφύγει. Στο σημείο έφτασε ένα περιπολικό όπου μετέφερε την 40χρονη στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου έδινε κατάθεση για 2,5 ώρες. Στη συνέχεια η γυναίκα πήγε στο Κέντρο Υγείας Βάμου, όπου εξετάστηκε από τους γιατρούς.

«Αν δεν είχα τους συναδέλφους μου δεν ξέρω ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα. Ευτυχώς βγήκαν όλοι έξω για να με βοηθήσουν. Με έχει ξαναχτυπήσει στο παρελθόν και ενώ ήμουν έγκυος με είχε χτυπήσει στην κοιλιά μου... Μου φερόταν πολύ κακοποιητικά έως ότου ένα πρωί πέντε μήνες μετά από τη γέννηση του παιδιού μας, πήρα το παιδάκι μου και σηκώθηκα κι έφυγα».

Συγκλονίζει η θεία της 40χρονης – «Αν τον αφήσουν ελεύθερο σε λίγες ημέρες θα έχουμε άλλη μια γυναικοκτονία»

Στο μαρτύριο που περνούσε η 40χρονη γυναίκα, αναφέρθηκε η θεία της. Τα όσα λέει συγκλονίζουν.

«Από την ημέρα που τον γνωρίσαμε, ήταν πολύ κακοποιητικός. Έπινε και τη χτυπούσε. Τη ζήλευσε. Έμεινε έγκυος και την χτύπαγε στην κοιλιά, δεν την άφηνε ήσυχη. Το αποτέλεσμα, όταν γεννήθηκε το παιδί, από το πολύ ποτό που έπινε, πήγε να το πετάξει στο τζάκι, να το κάψει. Όπως έκαψε και τα ρούχα του παιδιού», αναφέρει.

H θεία της δημοτικής υπαλλήλου, ζητά από την Ελληνική Δικαιοσύνη να μην αφεθεί ελεύθερος ο δράστης και να δοθεί η επιμέλεια του παιδιού στη μητέρα του.

Το κορίτσι αναγκάστηκε και έφυγε από τα πόδια με 5 μηνών παιδί. Από εκείνη τη μέρα, όπου τη συναντήσει τη χτυπάει και την βρίζει. Αυτός ο άνθρωπος είναι ακατάλληλος για πατέρας. Εάν η δικαιοσύνη τον αφήσει ελεύθεροι, να είστε σίγουροι ότι μέσα σε 5-10 μέρες, θα έχουμε άλλη μια γυναικοκτονία. Θέλω να ελπίζω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της, το χρέος της. Δεν γίνεται να τον αφήσει ελεύθερο. Πιστεύω να δικαστεί. Ζητάμε από την Ελληνική δικαιοσύνη να πάρουμε την επιμέλεια του παιδιού».

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα έλαβε ο δράστης

Ο δράστης οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου ενώπιον του Εισαγγελέα, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας.

Η δικηγόρος της 40χρονης δήλωσε στο Creta24 ότι ο άνδρας προσπάθησε με διάφορες ανακρίβειες να παραπλανήσει το δικαστήριο, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Πηγή: Creta24 


Ειδήσεις σήμερα:

Νέες αποκαλύψεις και μαρτυρίες από άνδρες που κατηγορούν τον πρώην CEO της Abercrombie & Fitch για σεξουαλικές επιθέσεις

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη γυναίκα που ομολόγησε ότι σκότωσε τον αδελφό της στη Νέα Σμύρνη

«Θολό» το τοπίο σχετικά τη χρήση πυραύλων Storm Shadow από το Κίεβο μετά τη συνάντηση Μπάιντεν-Στάρμερ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr