Καιρός: Επελαύνει η κακοκαιρία εξπρές Boris - «Βουτιά» της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Πτώση έως 8 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή σε σχέση με τις θερμοκρασίες της Παρασκευής - Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι και την Τετάρτη

Αισθητή είναι τις τελευταίες ώρες η πτώση της θερμοκρασίας λόγω της κακοκαιρία εξπρές «Boris», η οποία θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή. 

Σύμφωνα με το Meteo, οι ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, πλησίασαν τους 9 βαθμούς Κελσίου. Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στο Σέλι και ήταν ίση με 9.1 βαθμούς Κελσίου. Στον πίνακα παρουσιάζονται οι 8 χαμηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν το πρωί, καθώς το Σέλι ακολουθούν, το Πληκάτι Ιωαννίνων, η Βλάστη Κοζάνης, η Κλεισούρα Καστοριάς, το Κεράσοβο Ιωαννίνων, το Πάπιγκο, η Βωβούσα Ιωαννίνων και το Τρίστενο Ιωαννίνων.



«Βουτιά» θα κάνει τις επόμενες ημέρες το θερμόμετρο, με τις βροχές και τις καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές της χώρας να αλλάζουν το καλοκαιρινό σκηνικό.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια, η θερμοκρασία θα πέσει μέχρι και 8 βαθμούς Κελσίου αύριο Κυριακή σε σχέση με τις θερμοκρασίες της Παρασκευής.



Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, την Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στη Θράκη και το πρωί στο βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, στον Κορινθιακό, τη θάλασσα των Κυθήρων και τα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 23 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες 

Ο καιρός την Κυριακή 

Στα δυτικά, τα βόρεια και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τμήματα της ανατολικής χώρας τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 25 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από τις απογευματινές ώρες σχεδόν αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά σχεδόν αίθριος, βαθμιαία και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν στη δυτική Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες σχεδόν αίθριος. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία αίθριος. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα 

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά το πρωί και στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 24 με 25 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Αστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά και νότια τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και τις Σποράδες και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Εύβοια, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 2 με 4 βαθμούς.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέες αποκαλύψεις και μαρτυρίες από άνδρες που κατηγορούν τον πρώην CEO της Abercrombie & Fitch για σεξουαλικές επιθέσεις

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη γυναίκα που ομολόγησε ότι σκότωσε τον αδελφό της στη Νέα Σμύρνη

«Θολό» το τοπίο σχετικά τη χρήση πυραύλων Storm Shadow από το Κίεβο μετά τη συνάντηση Μπάιντεν-Στάρμερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr