Ψηφιακή πλατφόρμα για την ανακύκλωση στα σχολεία υλοποιεί ο Δήμος Κοζάνης

Ψηφιακή πλατφόρμα για την ανακύκλωση στα σχολεία υλοποιεί ο Δήμος Κοζάνης

Στόχος είναι η προώθηση της ανακύκλωσης στα σχολεία, η ενημέρωση των μαθητών για τη σημασία της ανακύκλωσης και τον αντίκτυπό της στο περιβάλλον, καθώς και η επικοινωνία και η ανταλλαγή πληροφοριών μέσω της πλατφόρμας

dimarxeio-kozanis-0

Μια εξειδικευμένη ψηφιακή πλατφόρμα που καταγράφει τα υλικά τα οποία ανακυκλώνουν οι μαθητές κερδίζοντας πόντους επιβράβευσης θα θέσει σε εφαρμογή ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy

Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα έχει στόχο την προώθηση της ανακύκλωσης στα σχολεία, την  ενημέρωση των μαθητών για τη σημασία της ανακύκλωσης και τον αντίκτυπό της στο περιβάλλον, καθώς και την επικοινωνία και την ανταλλαγή πληροφοριών μέσω της πλατφόρμας. 

Μέσω της δημιουργίας της εξειδικευμένης διαδικτυακής πλατφόρμας και της διοργάνωσης μαθητικών διαγωνισμών, ο Δήμος σκοπεύει να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και να τους ενθαρρύνει να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια για έναν καθαρότερο και πιο υγιή πλανήτη.

Οι πόντοι ανακύκλωσης που θα κερδίζουν οι μαθητές θα μπορούν να εξαργυρωθούν για διάφορες ανταμοιβές, όπως εκπτωτικά κουπόνια, δωρεάν προϊόντα ή ακόμα και δωρεές σε περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Το καινοτόμο αυτό ψηφιακό οικοσύστημα ανακύκλωσης βασίζεται στη συνεργασία των σχολείων και του Δήμου και υλοποιείται από την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy, η οποία είναι ανάδοχος του έργου μετά από δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό. 


Κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι:

Αύξηση της ανακύκλωσης: Η ενθάρρυνση των μαθητών να ανακυκλώνουν χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο.

Ευαισθητοποίηση: Η ενημέρωση των μαθητών για τη σημασία της ανακύκλωσης και τον αντίκτυπό της στο περιβάλλον.

Συνεργασία σχολείων και Δήμου: Η δημιουργία μιας πλατφόρμας επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών.

Διαγωνισμοί: Η διοργάνωση μαθητικών διαγωνισμών για την επιβράβευση της προσπάθειας των σχολείων.


Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα

Διαδικτυακή πλατφόρμα: Κάθε σχολείο θα έχει πρόσβαση σε μια ειδική πλατφόρμα όπου θα καταγράφει τις ποσότητες των υλικών που ανακυκλώνει.

Πόντοι: Οι μαθητές θα κερδίζουν πόντους για κάθε κιλό ανακυκλώσιμου υλικού, ενώ τα σχολεία θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την κατάκτηση των υψηλότερων θέσεων.

Εκπαιδευτικό υλικό: Θα δημιουργηθεί ειδικό εκπαιδευτικό υλικό που θα είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα.

Ενημερωτικές δράσεις: Ο Δήμος θα οργανώσει ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία.


Η ψηφιακή εφαρμογή 


Η νέα ψηφιακή εφαρμογή επιβράβευσης ανακύκλωσης της Crowdpolicy  «City On Green Heroes» αποτελεί μια καινοτόμα λύση για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής συνείδησης. Αξιοποιώντας την τεχνολογία, προσφέρει ένα εύχρηστο εργαλείο για πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση και να απολαμβάνουν ανταμοιβές για τις πράσινες τους πρακτικές.

crowdapps

Λειτουργία της Εφαρμογής


Η εφαρμογή βασίζεται σε ένα σύστημα πόντων που επιβραβεύει τους χρήστες για κάθε ανακυκλώσιμη ενέργεια που καταγράφουν. Οι χρήστες σκανάρουν τα υλικά που ανακυκλώνουν (πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί κ.λπ.) και τοποθετούν τα αντικείμενα σε πιστοποιημένους κάδους ανακύκλωσης που είναι ενσωματωμένοι στο δίκτυο της εφαρμογής. Μόλις επιβεβαιωθεί η ανακύκλωση, οι χρήστες κερδίζουν πόντους, οι οποίοι μπορούν να εξαργυρωθούν για διάφορες ανταμοιβές, όπως εκπτωτικά κουπόνια, δωρεάν προϊόντα ή ακόμα και δωρεές σε περιβαλλοντικές οργανώσεις.


Επιβράβευση της Περιβαλλοντικής Συνείδησης: Οι χρήστες ενθαρρύνονται να ανακυκλώνουν συστηματικά, γνωρίζοντας ότι θα λάβουν άμεση επιβράβευση για τις ενέργειές τους.

Εκπτώσεις και Προσφορές: Μέσω της εξαργύρωσης πόντων, οι πολίτες μπορούν να επωφεληθούν από εκπτώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ή να λάβουν προϊόντα δωρεάν.

Συμβολή σε Κοινωφελείς Σκοπούς: Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δωρίσουν πόντους για την ενίσχυση περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών ή κοινωφελών οργανισμών.

Εκπαίδευση και Ευαισθητοποίηση: Μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες ενημερώνονται για τις σωστές πρακτικές ανακύκλωσης και τον περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο.

Οφέλη για την Κοινωνία και το Περιβάλλον

Η εφαρμογή επιβράβευσης ανακύκλωσης βοηθά στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και την αύξηση της ανακύκλωσης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Μέσω της ενθάρρυνσης και της επιβράβευσης, περισσότεροι πολίτες υιοθετούν βιώσιμες πρακτικές, συμβάλλοντας στη μείωση των αποβλήτων και στη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος.


Με τη χρήση της ψηφιακής εφαρμογής, οι πόλεις και οι κοινότητες μπορούν να παρακολουθούν και να βελτιστοποιούν τις ανακυκλωτικές διαδικασίες, διασφαλίζοντας ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά διαχειρίζονται με αποτελεσματικό τρόπο.


Το City on Green Heroes αποτελεί νέο μέλος της cloud σουίτας εφαρμογών Crowdapps.

crowdapps
Κλείσιμο

 


Tα Crowd Apps είναι η ολοκληρωμένη σουίτα cloud εφαρμογών για πόλεις, δήμους, περιφέρειες και τοπικές ομάδες πολιτών. Υποστηρίζουν τη συμμετοχικότητα, την επικοινωνία, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την τοπική ανάπτυξη και την εθελοντική προσφορά και αποτελούν βέλτιστες καλές πρακτικές σύγχρονης διακυβέρνησης. Όλες οι εφαρμογές λειτουργούν σε cloud περιβάλλον.
Η Crowdpolicy παρέχει συνεχή λειτουργική και τεχνική υποστήριξη για τη σωστή χρήση και αξιοποίηση τους. Μπορείτε να δείτε στη συνέχεια τη χρήση τους, χρήσιμες εφαρμογές και σχετικά άρθρα, επιλέγοντας την εφαρμογή που σας ενδιαφέρει.


Ειδήσεις σήμερα:

Frontex: Αύξηση 39% στις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα το 2024 ενώ στην υπόλοιπη ΕΕ μειώνονται

Με λεωφορεία θα εκτελείται το δρομολόγιο από Αφίδνες - Χαλκίδα μετά την πρόσκρουση τρένου με πεσμένα δέντρα

Μετά τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ ο θρησκευτικός γάμος για τον Χάρη Δούκα - «Θα σας καλέσω μέσα στο 2024»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης