Δέκα συλλήψεις στην Αττική σε ελέγχους της Τροχαίας - Εντοπίστηκαν 42 μεθυσμένοι οδηγοί

Δέκα συλλήψεις στην Αττική σε ελέγχους της Τροχαίας - Εντοπίστηκαν 42 μεθυσμένοι οδηγοί

Διενεργήθηκαν 2.654 έλεγχοι την Παρασκευή και βεβαιώθηκαν συνολικά 805 παραβάσεις

6152866
Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και των κατά τόπους Τμημάτων Τροχαίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για τη αντιμετώπιση των επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή διακίνηση των πολιτών.

Στο πλαίσιο των 2.654 ελέγχων που διενεργήθηκαν στην Αττική, συνελήφθησαν πέντε άτομα για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 805 παραβάσεις, εκ των οποίων ενδεικτικά 42 για μέθη, 34 για υπερβολική ταχύτητα, 25 για επικίνδυνους ελιγμούς και δεκατρείς για φωτεινούς σηματοδότες.

Επισημαίνεται ότι επιπλέον συνελήφθησαν τρεις άντρες, ηλικίας 28, 30 και 41 ετών, οδηγοί αυτοκινήτων, κατηγορούμενοι για επικίνδυνη οδήγηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι τρεις κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν να οδηγούν επικίνδυνα κατά μήκος της Λ. Βουλιαγμένης, από την περιοχή της Βούλας έως τη Γλυφάδα, πραγματοποιώντας αυτοσχέδιους αγώνες, με συνεχείς ελιγμούς, θέτοντας σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες των οδών και προκαλώντας τρόμο και ανησυχία.

Κλείσιμο
Στους οδηγούς των οχημάτων επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 18.300 ευρώ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του κάθε οχήματος και η άδεια ικανότητας οδήγησης έκαστου οδηγού, ενώ λόγω συμπλήρωσης των προβλεπόμενων από το σύστημα ελέγχου της συμπεριφοράς των οδηγών (Σ.Ε.Σ.Ο.) πόντων, οι άδειες ικανότητας οδήγησής τους θα επαναχορηγηθούν κατόπιν εκπαίδευσης και επανεξέτασής τους.

Παράλληλα, συνελήφθη ένας 55χρονος οδηγός ταξί για είσπραξη κομίστρου πέραν του νομίμου. Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά να εισπράττει κόμιστρο μεγαλύτερο του νομίμου, καλύπτοντας επιμελώς το ταξίμετρο του οχήματός του.

Τέλος, συνελήφθη ένας 38χρονος οδηγός φορτηγού, ο οποίος είχε επέμβει σκόπιμα στη συσκευή ταχογράφου του οχήματός του, προκειμένου να αλλοιώνει τα καταγεγραμμένα στοιχεία.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκεο 38χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε στην περιοχή του Αιγάλεω, είχε τοποθετήσει μαγνήτη στον αισθητήρα κίνησης του οχήματος με αποτέλεσμα να μην καταγράφει τη δραστηριότητα του, καθώς επίσης και για να απενεργοποιείται τόσο ο περιοριστής ταχύτητας του φορτηγού όσο και το σύστημα υποβοήθησης φρένων, καθιστώντας την κυκλοφορία του οχήματος επικίνδυνη για την ασφάλεια των λοιπών χρηστών της οδού.

Επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις στον ιδιοκτήτη και τον οδηγό του φορτηγού και αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας, καθώς και ο προαναφερόμενος μαγνήτης.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

«Οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους μετακινούμενους πολίτες θα συνεχισθούν», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.


Ειδήσεις σήμερα:

Frontex: Αύξηση 39% στις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα το 2024 ενώ στην υπόλοιπη ΕΕ μειώνονται

Με λεωφορεία θα εκτελείται το δρομολόγιο από Αφίδνες - Χαλκίδα μετά την πρόσκρουση τρένου με πεσμένα δέντρα

Μετά τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ ο θρησκευτικός γάμος για τον Χάρη Δούκα - «Θα σας καλέσω μέσα στο 2024»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης