Ιωάννης Διώτης: Πέθανε ο εισαγγελέας που συνέβαλε στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη

O πρώην εισαγγελέας «έφυγε» από καρδιακό επεισόδιο ευρισκόμενος στο εξοχικό του στην Κύθνο

Την τελευταία του πνοή άφησε στην Κύθνο, ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, που έγινε ευρύτερα γνωστός από την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη. Ειδικότερα έχει επισημανθεί ο πρωταγωνιστικός του ρόλος κατά την ανάκριση του Σάββα Ξηρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24, ο π. εισαγγελέας «έφυγε» από καρδιακό επεισόδιο την Παρασκευή (13/09) ευρισκόμενος στο νησί όπου διατηρεί εξοχική κατοικία. Η κηδεία του έγινε στην Κύθνο.

Εκτός από την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» ο Διώτης ως δικαστικός λειτουργός ασχολήθηκε -μεταξύ άλλων- με την υπόθεση του ΕΛΑ, την έρευνα, ως εισαγγελέας πρωτοδικών, για την αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, μια υπόθεση η οποία σχετιζόταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Με το ίδιο πάθος είχε ασχοληθεί και με το διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, όταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είχε βρεθεί η βίλα Μιχαηλίδη στη Σχοινούσα.

Αποχώρησε από το δικαστικό σώμα το 2010

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1955 και σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή του, το 1980, ιδιώτευσε ως δικηγόρος και το 1985 εισήλθε στο δικαστικό σώμα. Υπηρέτησε ως Εισαγγελικός Πάρεδρος Αθηνών, ως Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών στην Αμαλιάδα και την Αθήνα, ως Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών καθώς και ως Αντιεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 2010, οπότε και αποχώρησε από το δικαστικό σώμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε στα 29 της η μπαλαρίνα Michaela DePrince - Είχε χορέψει για την Μπιγιονσέ


«Βουτιά» της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς - Πού θα βρέξει σήμερα


H ΟΥΕΦΑ απειλεί με αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της την Αγγλία αν ο Στάρμερ παρέμβει στο ποδόσφαιρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr