Καταδιώξεις σκαφών με μετανάστες ανοιχτά του Αγαθονησίου - Συνελήφθησαν δύο διακινητές

Τουλάχιστον 50 μετανάστες περισυνελέγησαν το τελευταίο 48ωρο στο Αιγαίο

Τουλάχιστον 50 μετανάστες, περισυνελέγησαν το τελευταίο 48ωρο από το λιμενικό σώμα σε δύο διαφορετικά περιστατικά.

Συγκεκριμένα ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε 32 αλλοδαπούς (12 άντρες, 7 γυναίκες και 13 ανήλικοι) με κατεύθυνση το Αγαθονήσι ακινητοποιήθηκε από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα ο χειριστής του ταχυπλόου ένας 37χρονος υπήκοος Παλαιστίνης δεν συμμορφώθηκε με τα φωτεινά και ηχητικά σήματα του πλωτού με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη με τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και την ακινητοποίηση του ταχύπλοου.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Μαλαγαρίου στη Σάμο ενώ ο 37χρονος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα» και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 "Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο". Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο.

Επίσης τις πρωϊνές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου που κινούταν με ταχύτητα με κατεύθυνση τις τουρκικές ακτές προερχόμενο από το Αγαθονήσι, όπου είχε αποβιβάσει αλλοδαπούς.

Αμέσως, στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού ενώ ο χειριστής του ταχυπλόου δε συμμορφώθηκε με τα φωτεινά και ηχητικά σήματα του πλωτού του Λιμενικού.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου.

Ο 28χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Συρίας) χειριστής του ταχύπλοου που συνελήφθη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών περισυνελέγη από άλλο σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκε στη Σάμο

Σε περαιτέρω έλεγχο, εντοπίστηκαν στην ξηρά από στελέχη του Αστυνομικού Σταθμού Αγαθονησίου δεκαοκτώ αλλοδαποί (17 άντρες και 1 ανήλικος).

Ειδήσεις σήμερα:

Η ξηρασία αποκάλυψε βυθισμένο οικισμό στην τεχνητή λίμνη του Πουρναρίου στην Άρτα - Δείτε φωτογραφίες


Πέθανε ο Ιωάννης Διώτης, ο εισαγγελέας που συνέβαλε στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη

Πέθανε στα 29 της η μπαλαρίνα Michaela DePrince - Είχε χορέψει για την Μπιγιονσέ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr