Συνέλαβαν αλλοδαπό για απάτες και απόπειρες σε Φλώρινα και Άρτα

Συνέλαβαν αλλοδαπό για απάτες και απόπειρες σε Φλώρινα και Άρτα

Οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δύο αγνώστων συνεργών του συνεχίζονται

xeiropedes_neos_arthro
Όλα στραβά πήγαν για ένα ακόμη κύκλωμα απατεώνων που δρούσαν τουλάχιστον μέσα στον Σεπτέμβριο, αφού ύστερα από επτά αποτυχημένες απόπειρες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών συνελήφθη ο 24χρονος αλλοδαπός «εισπράκτορας» και εξιχνιάστηκε μια απάτη που είχαν κάνει στην Άρτα.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής, όταν ένας άγνωστος τηλεφώνησε σε έξι πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας και τους ζήτησε μεγάλα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα ότι οι κόρες τους είχαν τραυματιστεί σοβαρά και έπρεπε να χειρουργηθούν. Την ίδια ώρα, ακουγόταν στο τηλέφωνο μια γυναίκα που παρίστανε την κόρη του θύματος.

Οι περισσότεροι αντιλήφθηκαν την απάτη και έκλεισαν το τηλέφωνο ειδοποιώντας την Αστυνομία. Μόνο μια 85χρονη πείστηκε, αλλά δεν μπόρεσε να... βρει το σημείο συνάντησης το οποίο της είχαν υποδείξει με αποτέλεσμα να μην παραδώσει το ποσό των 1.250 ευρώ στον 24χρονο “εισπράκτορα”! Χάρη στην άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Ασφάλειας, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε στην πόλη της Φλώρινας όπου κινείτο με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που κατασχέθηκε, όπως και το κινητό του τηλέφωνο.

Στην προανάκριση που ακολούθησε σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας Άρτας, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν με πανομοιότυπο τρόπο στις 4 Σεπτεμβρίου μια 82χρονη στην πόλη της Άρτας, από την οποία απέσπασαν 2.800 ευρώ και χρυσαφικά αξίας περίπου 2.000 ευρώ.

Κλείσιμο
Ο 24χρονος αλλοδαπός οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για εγκληματική οργάνωση και απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα. Οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δύο αγνώστων συνεργών του συνεχίζονται και ερευνάται αν έχουν εξαπατήσει και άλλους πολίτες.




Ειδήσεις σήμερα:

Περίπου 1,5 εκατ. εργαζόμενοι «χτυπάνε» ήδη Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας - Πώς διασφαλίζεται η εφαρμογή του μέτρου


Η καταιγίδα Boris χτυπά την ανατολική και κεντρική Ευρώπη: Πέντε νεκροί, εκατοντάδες σπίτια πλημμυρισμένα

23χρονος στη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε πως τον βίασαν δύο άνδρες, έβγαλαν βίντεο και το ανέβασαν στο διαδίκτυο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης