Έστησαν δυο χασισοφυτείες σε δάσος και μέσα σε σπίτι στα Τρίκαλα

Οι δυο Έλληνες και ο αλλοδαπός συνεργός τους συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής

Περισσότερα από δυο κιλά ναρκωτικών είχαν τρυγήσει τα μέλη μιας εγκληματικής ομάδας από την διπλή χασισοφυτεία που καλλιεργούσαν, τόσο σε φυσικό περιβάλλον σε δασική περιοχή του Δήμου Πύλης, όσο και με τη μέθοδο της υδροπονίας σε ένα από τα τέσσερα σπίτια τους στην πόλη των Τρικάλων.

Οι δυο Έλληνες και ο αλλοδαπός συνεργός τους συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής με συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών που ξεκίνησε στην ευρύτερη περιοχή της Πύλης. Εκεί εντοπίστηκαν να καλλιεργούν οργανωμένη φυτεία από 23 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,20 ως 1,80 μέτρου τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, μαζί με τρία πλαστικά ποτιστήρια και εννέα υφασμάτινες γλάστρες.

Ακολούθησαν έρευνες στα τέσσερα σπίτια των δραστών, κατά τις οποίες βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους ενός κιλού και 747,8 γραμμαρίων, ποσότητα κλώνων και φύλλων κάνναβης βάρους 365 γραμμαρίων, φύλλα κάνναβης βάρους 50 γραμμαρίων, 35 σπόροι κάνναβης, δυο ζυγαριές.

Σε έναν από τους χώρους, βρέθηκε μια υφασμάτινη ντουλάπα στην οποία είχαν στήσει πλήρη εξοπλισμό με θερμόμετρο, συσκευή μέτρησης PH, πολύμπριζο, ανεμιστήρα, αφυγραντήρα, μεταλλικό πλαίσιο με ενσωματωμένες υπέρυθρες λάμπες και μετασχηματιστή και καλλιεργούσαν πέντε δενδρύλλια υδροπονικής κάνναβης, ύψους 0,85 ως 1,05 μέτρου.

Ακόμη, κατασχέθηκαν έξι μπουκάλια με υγρό λίπασμα, τέσσερις υφασμάτινες γλάστρες και 400 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του ενός από τους δράστες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.




Ειδήσεις σήμερα:

My Style Rocks: Ποιες είναι οι 8 fashionistas που μπαίνουν την πρώτη διαγωνιστική εβδομάδα

Δένδιας: Αλλαγές στην εφεδρεία με την «Ατζέντα 2030»

Θεσσαλονίκη: 23χρονος κατήγγειλε πως τον βίασαν δύο άνδρες, έβγαλαν βίντεο και το ανέβασαν στο διαδίκτυο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr