Καλύτερη εικόνα της φωτιάς στα Μαριτσά Ρόδου: Έκαιγε κοντά σε σπίτια, ήχησε το 112

Καλύτερη εικόνα της φωτιάς στα Μαριτσά Ρόδου: Έκαιγε κοντά σε σπίτια, ήχησε το 112

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστκής για τον περιορισμό της φωτιάς, επιχείρησαν από αέρος από αέρος 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα

arthrou-fotia-rodos
Καλύτερη είναι, πλέον, η εικόνα της φωτιάς  που ξεκίνησε νωρίτερα το μεσημέρι σε δασική περιοχή στο χωριό των Μαριτσών Ρόδου και έγινε αιτία για την αποστολή μηνύματος 112, καθώς έκαιγε πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Πλέον, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική και η φωτιά βαίνει προς έλεγχο.  

Φωτιά στα Μαριτσά


fotia_rodos2
Κλείσιμο




Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, εναέρια μέσα και εθελοντές για να την προλάβουν και τη θέσουν υπό έλεγχο.



rodos6
rodos7

Συγκεκριμένα, στον τόπο που ξεκίνησε η φωτιά, έσπευσε σχεδόν όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ενισχύσεις και από Αθήνα, με 60 πυροσβέστες, 20 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

rodos_fotia
fotia_rodos3



Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος ενημέρωσε, μέσω Facebook, για τη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στη Ρόδο, αναφέροντας πως: «Όλες οι δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, επιχειρούν στην δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Μαριτσά της Ρόδου. Ταυτόχρονα έχουν κληθεί ενισχύσεις από Κρήτη, Σάμο και Αθήνα. Οι πολίτες, να ακολουθούν τις οδηγίες του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας».




Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Ρόδου, αναφέροντας: «Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά που ξέσπασε μεταξύ Μαριτσών και Παστίδας. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από στεριά και από αέρα, συνεργεία του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπως επίσης και εθελοντές, ενώ έχουν κληθεί ενισχύσεις και από Κρήτη, Σάμο και Αθήνα. Επιτόπου βρίσκονται ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Θωμάτος».



Ειδήσεις σήμερα

Ο Κόκκινος Στρατός στο Βερολίνο: Λεηλασίες, βιασμοί και άλλες ιστορίες…

Σε 11 εβδομάδες παίζονται όλα στην Κεντροαριστερά: Ποιος ζει (και) ποιος πεθαίνει σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Χειροπέδες για εικονικές συνταγογραφήσεις σε βάρος του ΕΟΠΥΥ - Συνελήφθησαν γιατροί και φαρμακοποιοί, €3,5 εκατ. η ζημιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης