Πρεμιέρα σήμερα για το Ψηφιακό Φροντιστήριο - Πώς θα λειτουργεί

Πρεμιέρα σήμερα για το Ψηφιακό Φροντιστήριο - Πώς θα λειτουργεί

Ξεκινούν οι ζωντανές παραδόσεις για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου - Στο υπουργείο Παιδείας για την έναρξη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, νωρίς το απόγευμα

mitsotakis-pierrakakis-psifiako-sxoleio-1
Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, στις 5μμ θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του Ψηφιακού Φροντιστηρίου στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Παιδείας, όπου ήδη λειτουργεί ένας ειδικά διαμορφωμένος τηλεοπτικός σταθμός για τις ανάγκες του εγχειρήματος.

Ειδικότερα, το απόγευμα ξεκινά το δωρεάν Ψηφιακό Φροντιστήριο για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου, το οποίο αποτελεί τη «μεγάλη καινοτομία» της χρονιάς, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, καθώς προβλέπεται η υλοποίηση πολλών και εμβληματικών μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν στη βελτίωση της σχολικής καθημερινότητας.

Οι περίπου 120.000 τελειόφοιτοι του Λυκείου, θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τις παραδόσεις των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων. Προϋπόθεση είναι να έχουν πραγματοποιήσει εγγραφή στην πλατφόρμα digitalschool.gov.gr, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στις τρίωρες παραδόσεις των μαθημάτων, που θα γίνονται το απόγευμα.

Το Ψηφιακό Φροντιστήριο απευθύνεται σε όλους τους μαθητές - από την Ε’ Δημοτικού έως τη Γ’ Λυκείου, ενώ η λειτουργία του στην πλήρη έκτασή της θα ξεκινήσει σύντομα. Αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες του Ψηφιακού Σχολείου και στοχεύει στον εμπλουτισμό και την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τι θα περιλαμβάνει η ενισχυτική διδασκαλία

Κλείσιμο
Ειδικά για τους υποψηφίους εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, υπενθυμίζεται ότι η ενισχυτική διδασκαλία αφορά στα 45 μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά τον Ιούνιο στα Γενικά και στα Επαγγελματικά Λύκεια. Επιπλέον, για τα Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Λύκεια, θα διδάσκονται και 10 μαθήματα Ειδικής Αγωγής.

Σημειώνεται, επίσης, ότι εκτός από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, θα γίνονται παραδόσεις και των ειδικών μαθημάτων, όπως σχέδιο – γραμμικό και ελεύθερο – γερμανικά και γαλλικά.

Αφού προηγήθηκε διαδικασία αυστηρής επιλογής με υψηλά κριτήρια, έχουν επιλεγεί 98 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αναλαμβάνουν την εξατομικευμένη υποστήριξη των μαθητών της Γ’ Λυκείου μέσα από τα ζωντανά ψηφιακά φροντιστηριακά μαθήματα. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τους καθηγητές πολύ σύντομα ενώ θα μπορούν να παρακολουθούν ολόκληρη τη διδακτέα ύλη σε ηλεκτρονική μορφή.

Ψηφιακό Φροντιστήριο για όλες τις τάξεις

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι το Ψηφιακό Φροντιστήριο να λειτουργήσει για τους μαθητές όλων των τάξεων, από την Ε’ Δημοτικού έως την Γ΄ Λυκείου. Ήδη, από τα τέλη της περασμένης σχολικής χρονιάς, υπάρχει διαθέσιμο το ψηφιακό υλικό στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών για το Γυμνάσιο.

Έως το τέλος του 2025, θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση του συνόλου του εκπαιδευτικού υλικού, οπότε θα έχουν αναρτηθεί 2.500 ψηφιοποιημένα βίντεο για τα 49 μαθήματα που διδάσκονται συνολικά στις τάξεις που προαναφέρθηκαν.

Τι δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης για το Ψηφιακό Φροντιστήριο

Σχετικά με το Ψηφιακό Φροντιστήριο, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε πως πρόκειται για «ένα νέο εργαλείο ενισχυτικής διδασκαλίας που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές. Η σύλληψη εδώ είναι απλή: δίνουμε σε κάθε μαθητή που απουσίαζε από μία παράδοση ή που απλώς θέλει να επαναλάβει ένα κομμάτι της ύλης τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο μάθημα μέσα από ένα εύληπτο βίντεο».

Όσο για τη συμβολή του Ψηφιακού Φροντιστηρίου στην εκπαιδευτική διαδικασία, ο υπουργός είπε: «Πιστεύουμε ότι το "Ψηφιακό Φροντιστήριο" θα λειτουργήσει ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα σωστής αξιοποίησης της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Και τούτο διότι θα αποτελέσει ένα πρόσθετο εργαλείο χρήσιμο για κάθε μαθήτρια και κάθε μαθητή, που όμως θα παράγει προστιθέμενη αξία για εκείνους που χρειάζονται περισσότερο την υποστήριξή μας. Και αναφέρομαι τόσο στα παιδιά των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων, όσο και σε εκείνα που κατοικούν σε πιο απομακρυσμένες περιοχές. Με το νέο αυτό εργαλείο, αφαιρούμε από τις οικογένειές τους ένα σημαντικό βάρος, παρέχοντάς τους ισότιμη πρόσβαση στην ενισχυτική διδασκαλία. Το συγκεκριμένο εργαλείο δεν πρόκειται να υποκαταστήσει κάτι από την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά, αντίθετα, έρχεται να την ενδυναμώσει. Αποτελεί πεποίθηση για όλους εμάς στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ότι ο πυρήνας της εκπαιδευτικής διαδικασίας ήταν, είναι και θα είναι η σχέση που διαμορφώνει κάθε εκπαιδευτικός με κάθε μαθήτρια και μαθητή. Και η πεποίθησή μας αυτή αποτυπώθηκε ξεκάθαρα με τους 10.000 μόνιμους διορισμούς που πραγματοποιήσαμε φέτος στην εκπαίδευση, τους περισσότερους των τελευταίων ετών. Για εμάς, το "Ψηφιακό Φροντιστήριο" αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού μας σχεδιασμού για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Όλες μας οι παρεμβάσεις σχεδιάστηκαν με επίκεντρο τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, με γνώμονα τη δική τους διευκόλυνση. Και είμαστε σίγουροι ότι, με τη δική τους συμβολή, οι αλλαγές αυτές αθροιζόμενες θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά, δίνοντας πρακτικές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η εκπαιδευτική κοινότητα».




Ειδήσεις σήμερα

Φθινόπωρο με βροχές, κεραυνούς και χαλάζι σε έξι περιοχές σήμερα - Πιο δύσκολη η Τετάρτη

Βίντεο: Άγριο ξύλο σε ντιμπέιτ υποψήφιων δημάρχων στη Βραζιλία - Τον χτύπησε με καρέκλα στο κεφάλι και τον έστειλε στο νοσοκομείο

«Φέρτε πίσω την προτομή της Νεφερτίτης» - Tο χρονικό της κλοπής του γλυπτού που ζητά η Αίγυπτος από τη Γερμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης