ΕΟΠΥΥ: Οι δράστες της απάτης έβγαιναν με χάρτινες κούτες από τα φαρμακεία - Βίντεο ντοκουμέντα

ΕΟΠΥΥ: Οι δράστες της απάτης έβγαιναν με χάρτινες κούτες από τα φαρμακεία - Βίντεο ντοκουμέντα

Έμπαιναν κρατώντας λίστες φαρμάκων και έφευγαν με κούτες - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη δράση τους - Οι καταγγελίες που τους «πρόδωσαν»

giatroi-01
Βίντεο και φωτογραφίες ντοκουμέντα από τη δράση των οργανώσεων που αποτελούνταν από γιατρούς και φαρμακοποιούς και εξαπατούσαν τον ΕΟΠΠΥ μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων εξασφάλισε και παρουσιάζει το protothema.gr.

Στις εικόνες φαίνονται μέλη των οργανώσεων να επισκέπτονται τα εμπλεκόμενα φαρμακεία με κάποιους από αυτούς να εισέρχονται σε αυτά κρατώντας λίστες (προφανώς φαρμάκων) και να εξέρχονται κουβαλώντας χάρτινες κούτες.

Δείτε βίντεο:

Φάρμακα-γιατροί

Φάρμακα-γιατροί (3)

Φάρμακα-γιατροί (2)

Φάρμακα-γιατροί (5)

Φάρμακα-γιατροί (6)
Φάρμακα-γιατροί (4)

Φάρμακα-γιατροί (7)


Δείτε φωτογραφίες:

giatroi-01
giatroi-03
giatroi-02


Οι καταγγελίες που τους «πρόδωσαν»

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποδόμηση της δράσης των εγκληματικών οργανώσεων ξεκίνησε έπειτα από τις καταγγελίες δύο γυναικών που κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Συγκεκριμένα, μία ασφαλισμένη κατήγγειλε στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ότι την 28η Μαΐου 2023 έλαβε μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο σχετικά με έκδοση συνταγής για το φαρμακευτικό σκεύασμα Hipnosedon από έναν γιατρό (εμπλεκόμενο) η οποία εκτελέστηκε την επόμενη ημέρα σε συγκεκριμένο φαρμακείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Αντίστοιχα, η δεύτερη ασφαλισμένη κατήγγειλε στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ότι δεκαέξι συνταγές, περιλαμβάνουσες πλήθος φαρμάκων, εξεδόθησαν στον Α.Μ.Κ.Α. της κατά το διάστημα από 14-04-2015 έως 11-11-2015 από τον ίδιο ιατρό, οι οποίες εκτελέστηκαν άπασες σε φαρμακείο στα Σεπόλια.

Έτσι ξεκίνησε η έρευνα μέσα από την οποία αποκαλύφθηκε η δράση των εγκληματικών οργανώσεων.

Όπως διαπιστώθηκε, η παράνομη δραστηριότητα των ομάδων ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020, ενώ όπως προέκυψε, διέθεταν παρόμοιο σκοπό, τρόπο δράσης καθώς και κοινά κατά περίπτωση μέλη που δραστηριοποιούνταν παράλληλα.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη των δύο οργανώσεων έχοντας διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, προέβαιναν αρχικά μέσω των ιατρών- μελών τους στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων σε Α.Μ.Κ.Α. -κυρίως αλλοδαπών- ατόμων.

Τα άτομα αυτά, είτε είχαν απομακρυνθεί από τη χώρα, είτε βρίσκονταν έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης, ή φιλοξενούνταν σε διάφορες δομές, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να διαπιστώσουν τη ψευδή συνταγογράφηση. Μάλιστα, τα μέλη για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους χρησιμοποιούσαν και Α.Μ.Κ.Α. ανασφάλιστων ατόμων, καθώς η συμμετοχή τους στη δαπάνη του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ήταν μηδενική.

Στη συνέχεια, μέσω των εταιρειών/ φαρμακείων των μελών τους, προέβαιναν σε εικονικές εκτελέσεις των συνταγογραφήσεων, υπογράφοντας παραστατικά εκτέλεσης αντί των ασφαλισμένων, πλαστογραφώντας τις υπογραφές τους. Η περαιτέρω διάθεση των παρανόμως συνταγογραφημένων φαρμακευτικών σκευασμάτων πραγματοποιούνταν μέσω των φαρμακείων καθώς και των ιατρών σε πελάτες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ειδήσεις σήμερα

Πέθανε μια μέρα μετά τον θάνατο της 29χρονης κόρης της η μητέρα της μπαλαρίνας Michaela DePrince

Πολλές βροχές στα δυτικά και βόρεια και ζεστές θάλασσες για όσους συνεχίζουν τα μπάνια τους, λέει ο Κολυδάς

Το βαρύ ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα στο φεστιβάλ της ΚΝΕ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης