Δαρδανελιώτης: 1.250.000 ευρώ η αξία της κληρονομιάς που έλαβε από τον αδερφό του Σεργιανόπουλου – «Με αυτά πληρώθηκαν τα χρέη του θανόντος»

Δαρδανελιώτης: 1.250.000 ευρώ η αξία της κληρονομιάς που έλαβε από τον αδερφό του Σεργιανόπουλου – «Με αυτά πληρώθηκαν τα χρέη του θανόντος»

«Ο Λεωνίδας Λαγουδάκης δεν χρωστούσε ούτε ένα ευρώ», απαντάει ο στενός του φίλος στο protothema.gr. - Τι είπε ο Δαρδανελιώτης για την υπόθεση της πλαστής διαθήκης της 92χρονης Ρ.Τ και τι απάντησε η δικηγόρος των νόμιμων κληρονόμων της

dardaneliwtis-sergianopoulos-xr
Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» εμφανίστηκε σήμερα ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης, ιδρυτής της ΑΜΚΕ «Αλυσίδα Ελπίδας», ο οποίος ελέγχεται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος για απάτη άνω των 800.000 ευρώ, ενώ εις βάρος του έχει εκδοθεί διάταξη για δέσμευση όλων των περιουσιακών του στοιχείων.

Ο Δαρδανελιώτης έδωσε τη δική του εκδοχή για την κληρονομιά που έλαβε από τον ετεροθαλή αδερφό του γνωστού ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, Λεωνίδα Λαγουδάκη, καθώς και για την υπόθεση της 92χρονης Ρ.Τ., της οποίας η περιουσία διεκδικήθηκε από την εταιρεία του με μια διαθήκη που πρωτόδικα κρίθηκε πλαστή από το αρμόδιο δικαστήριο.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d48hwvtq9leh)

Κλείσιμο
Ο Δαρδανελιώτης, μιλώντας στην εκπομπή, ανέφερε πως μετά τον θάνατο του Λαγουδάκη κληρονόμησε συνολικά 1.250.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προήλθε από την πώληση του διατηρητέου πύργου του Λαγουδάκη στην Καστέλλα, καθώς και από τις τραπεζικές καταθέσεις του εκλιπόντος. Θυμίζουμε ότι στενός φίλος του Λαγουδάκη, που του συμπαραστάθηκε και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, είχε αποκαλύψει στο "Θέμα" ότι οι τραπεζικές καταθέσεις ανέρχονταν σε 675.000 ευρώ.
dardaneliotis_in__2_
Ο πύργος στην Καστέλα που ανήκε στον ετεροθαλή αδελφό του δολοφονηθέντος ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου

Σύμφωνα με τον Δαρδανελιώτη, μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων χρησιμοποιήθηκε για την αποπληρωμή χρεών που είχε αφήσει ο Λαγουδάκης, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το ύψος ή τη φύση αυτών των χρεών. Αντιθέτως, ο επιστήθιος φίλος του Λεωνίδα Λαγουδάκη, με τον οποίο επικοινώνησε το protothema.gr, υποστήριξε ότι ο αδερφός του Νίκου Σεργιανόπουλου δεν είχε χρέη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Λεωνίδας δεν χρωστούσε ούτε ένα ευρώ».

Στη συνέντευξή του, ο Δαρδανελιώτης υποστήριξε ότι ήταν στενός φίλος με τον Λαγουδάκη από το 2013 και ότι είχε αναλάβει τη φροντίδα του όταν αρρώστησε, γεγονός που τους έφερε κοντά και δημιούργησε μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους, κάτι που επίσης αμφισβητεί ο στενός φίλος του Λεωνίδα Λαγουδάκη.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d48h3rs4l5yh)

Η υπόθεση της πλαστής διαθήκης

Για την υπόθεση της πλαστής διαθήκης της 92χρονης, ο Δαρδανελιώτης ανέφερε ότι πλησίασε τους νόμιμους κληρονόμους και ουδέποτε αμφισβήτησε την ιδιόγραφη διαθήκη. Πρόσθεσε ότι έχει ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, αμφισβητώντας το πόρισμα της δικαστικής γραφολόγου – αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ στο Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών, που είχε οριστεί από το δικαστήριο.

Με παρέμβαση της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η δικηγόρος των νόμιμων κληρονόμων της 92χρονης, Ιουλία Τσατσομαρίδη, απάντησε σε όσα ισχυρίστηκε ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης για την υπόθεση της πλαστής διαθήκης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ψευδώς ισχυρίστηκε ο νόμιμος εκπρόσωπος της «Αλυσίδας Ελπίδας» πως δεν αμφισβήτησε την νόμιμα κηρυχθείσα ιδιόγραφη διαθήκη της 92χρονης, καθώς είχε ασκήσει τόσο ένδικα μέσα (ανακοπή, η οποία απερρίφθη από το Ειρηνοδικείο Αθηνών) όσο και αμφισβητήσεις για τη γνησιότητά της μέσω ιδιωτικής γραφολογικής έκθεσης του τεχνικού συμβούλου της «Αλυσίδας Ελπίδας», Θ.Κ.

Όσον αφορά το πόρισμα της δικαστικής γραφολόγου, η κυρία Τσατσομαρίδη σημείωσε ότι αυτό δεν βασίστηκε σε φωτοαντίγραφο της υπογραφής της θανούσας, όπως ισχυρίστηκε ο Δαρδανελιώτης, αλλά σε πληθώρα πρωτότυπων δειγμάτων της υπογραφής της.

Τέλος, για τον ισχυρισμό του εκπροσώπου της «Αλυσίδας Ελπίδας» ότι έχει προβεί σε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, η δικηγόρος των νόμιμων κληρονόμων ανέφερε ότι πρόκειται για εκπρόθεσμη έφεση με μοναδικό σκοπό την καθυστέρηση της έκδοσης τελεσίδικης απόφασης.

Ειδήσεις σήμερα

Η κλιματική κρίση είναι εδώ: Πυρκαγιές σε 20 περιοχές της Πορτογαλίας, 17 νεκροί από τις πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη

Διαμπερές τραύμα στο κρανίο έχει ο 69χρονος που χτυπήθηκε με ψαροντούφεκο από τον γιο του στο Βόλο

Ομολόγησε ο Ντομινίκ Πελικό: Παραδέχομαι τις κατηγορίες, είμαι βιαστής όπως όλοι οι άλλοι σε αυτήν την αίθουσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης