Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε οδηγός ταξί γιατί εξύβρισε τρανς άτομο -«Θεώρησε ότι είμαι κοπέλα»

Το περιστατικό έγινε τον Μάρτιο του 2022 - «Είχε σκοπό να με προσβάλει», λέει το 22χρονο θύμα

Ένας οδηγός ταξί καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για ομοφοβικό σχόλιο σε βάρος τρανς ατόμου.

Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή, για εξύβριση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος, 22 ετών, το συμβάν έγινε τον Μάρτιο του 2022, κατά τη διάρκεια δρομολογίου, από την Καμάρα προς το ΚΤΕΛ «Μακεδονία».

Το θύμα κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ ότι ο οδηγός του απευθύνθηκε ρωτώντας τον αν έχει σχέση με κοπέλα, την οποία είχε φιλήσει νωρίτερα μπαίνοντας στο ταξί του κατηγορουμένου για να την αποχαιρετήσει.

«Έχει ομοφοβικές πεποιθήσεις και δεν μπόρεσε να τις κρατήσει για τον εαυτό του», ανέφερε στην κατάθεσή του, τονίζοντας ότι ο οδηγός είχε σκοπό να τον προσβάλει καθώς τον είδε να φιλάει την κοπέλα με την οποία διατηρεί δεσμό. «Θεώρησε ότι κι εγώ είμαι κοπέλα», συμπλήρωσε το θύμα, περιγράφοντας στους αστυνομικούς όσα κατήγγειλε ότι έγιναν.

Ο 67χρονος οδηγός συνελήφθη όταν το θύμα απευθύνθηκε στην Αστυνομία και ταυτοποιήθηκε από την απόδειξη του ταξί που προσκόμισε ο μηνυτής. Ο ίδιος αρνήθηκε στην κατάθεσή του ότι είχε σκοπό να προσβάλει το άτομο, λέγοντας ότι δεν έχει ομοφοβικές πεποιθήσεις. «Έχω μεταφέρει χιλιάδες πελάτες από κάθε κοινωνική τάξη και ποτέ δεν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα» είπε στην απολογία του.



Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης για το Σπίτι μου 2: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Ντίνο Καρύδη - Συντετριμμένη η κόρη του Σμαράγδα Καρύδη

Βουλευτής των Σπαρτιατών πήγε με μπράβους σε δημοτικό συμβούλιο στην Πεντέλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr