Motor Oil: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά - Ολονύχτια επιφυλακή για την πλήρη κατάσβεση

Motor Oil: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά - Ολονύχτια επιφυλακή για την πλήρη κατάσβεση

Τρεις ελαφρά τραυματίες, ο ένας με εγκαύματα πρώτου βαθμού στα χέρια, στο νοσοκομείο της Κορίνθου - Ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα ψύξης και πυρόσβεσης και απομονώθηκε το σημείο έναρξης - Δεν έφτασε σε δεξαμενές η φωτιά - Βίντεο και φωτογραφίες

motor_oil_nyxta__2_
Στο χώρο των παλιών διυλιστηρίων ξέσπασε νωρίτερα σήμερα η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil, δεν απειλήθηκαν ωστόσο έμφορτες δεξαμενές.

Λίγο πριν από τις 8 το βράδυ η κατάσταση ήταν σαφώς βελτιωμένη και οι πυροσβέστες εξέφραζαν αισιοδοξία. Περί τις 11 τη νύχτα, η φωτιά στα διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους είχε τεθεί υπό έλεγχο, όμως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνέχιζαν να ρίχνουν νερό και αφρό στο σημείο, ώστε να σβήσει και η παραμικρή εστία.

Νωρίτερα, ο «πύργος» από τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά έπεσε, ενώ άμεσα έκλεισαν όλες οι στρόφιγγες που συνδέουν δεξαμενές και εγκαταστάσεις ώστε να απομονωθεί το σημείο έναρξης. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονταν ακριβώς σ' αυτό το σημείο και έριχναν αφρό και νερό, προκειμένου να σβήσει και η αρχική εστία. 
Πυρκαγιά στη Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους (2)

Πυρκαγιά στη Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους (1)

Λίγο πριν από τις 19.30 ένας εργαζόμενος στο διυλιστήριο διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου με εγκαύματα πρώτου βαθμού στα χέρια. Αλλοι δύο εργαζόμενοι μετέβησαν με δικά τους μέσα στο νοσοκομείο της Κορίνθου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ενημέρωνε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στα διυλιστήρια, ενώ ήχησε και το 112 για εκκένωση της περιοχής.








Στη Motor Oil επιχειρούσαν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα, σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil.

motor_oil_nyxta__3_
motor_oil_nyxta__1_


motor_oil_nea__1_
motor_oil_nea__3_
motor_oil_nea__2_

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, από την πυρκαγιά κάηκε μαζούτ σε σωληνώσεις, ενώ κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανόν από έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών (διαδικασία shut down), στο πλαίσιο της οποίας ο καθαρισμός πραγματοποιείται από τεχνίτες που εισέρχονται μέσα στη δεξαμενή.

motor_oil___4__2
motor_oil___10_
motor_oil___11_

motor_oil___5_
motor_oil___6_
motor_oil___8_

Σύμφωνα πάντα με την εικόνα που υπήρχε για την κατάσταση, λειτουργούσαν τα συστήματα ψύξης, αλλά και τα πυροσβεστικά μέσα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου, ενώ μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, που κατάφεραν η φωτιά να μην επεκταθεί πέρα από το αρχικό σημείο της έναρξης. 

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή δύο ασθενοφόρα. Παράλληλα, είχαν τεθεί σε ύψιστη ετοιμότητα το νοσοκομείο Κορίνθου και το Θριάσιο, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών. 









Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης για το Σπίτι μου 2: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Ντίνο Καρύδη - Συντετριμμένη η κόρη του Σμαράγδα Καρύδη

Βουλευτής των Σπαρτιατών πήγε με μπράβους σε δημοτικό συμβούλιο στην Πεντέλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης