Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά, αποδεσμεύνται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Τρεις ελαφρά τραυματίες - Δεν έφτασε σε δεξαμενές η φωτιά - Η ανακοίνωση της εταιρείας - Βίντεο και φωτογραφίες

Σε ύφεση είναι η φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους που εκδηλώθηκε περίπου στις 5.30 το απόγευμα της Τρίτης στις εγκαταστάσεις των παλαιών διυλιστηρίων κατά τη διάρκεια καθαρισμού σε δεξαμενή από ειδικό συνεργείο. 

Η φωτιά στα διυλιστήρια είχε τεθεί υπό έλεγχο λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όμως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνέχιζαν να ρίχνουν νερό και αφρό στο σημείο, ώστε να σβήσει και η παραμικρή εστία. Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στο σημείο βρισκόντουσαν 12 οχήματα και 30 πυροσβέστες, ωστόσο η εικόνα της φωτιάς ήταν τέτοια που σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις θα αποδεσμεύοντουσαν.

Ο «πύργος» από τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά έπεσε, ενώ άμεσα έκλεισαν όλες οι στρόφιγγες που συνδέουν δεξαμενές και εγκαταστάσεις ώστε να απομονωθεί το σημείο έναρξης. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώθηκαν ακριβώς σ' αυτό το σημείο και έριχναν αφρό και νερό, προκειμένου να σβήσει και η αρχική εστία. Δεν απειλήθηκαν έμφορτες δεξαμενές.




Τρεις τραυματίες

Χθες λίγο πριν από τις 19.30 ένας εργαζόμενος στο διυλιστήριο διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου με εγκαύματα πρώτου βαθμού στα χέρια. Αλλοι δύο εργαζόμενοι μετέβησαν με δικά τους μέσα στο νοσοκομείο της Κορίνθου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ενημέρωνε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στα διυλιστήρια, ενώ ήχησε και το 112 για εκκένωση της περιοχής.








Στη Motor Oil επιχειρούσαν μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα, σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil.




Από την πυρκαγιά κάηκε μαζούτ σε σωληνώσεις, ενώ κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανόν από έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών (διαδικασία shut down), στο πλαίσιο της οποίας ο καθαρισμός πραγματοποιείται από τεχνίτες που εισέρχονται μέσα στη δεξαμενή.



Σύμφωνα πάντα με την εικόνα που υπήρχε για την κατάσταση, λειτουργούσαν τα συστήματα ψύξης, αλλά και τα πυροσβεστικά μέσα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου, ενώ μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, που κατάφεραν η φωτιά να μην επεκταθεί πέρα από το αρχικό σημείο της έναρξης. 

Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή δύο ασθενοφόρα. Παράλληλα, είχαν τεθεί σε ύψιστη ετοιμότητα το νοσοκομείο Κορίνθου και το Θριάσιο, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών. 






Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου (σ.σ χθες)  στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Η κατάσταση είναι σε ύφεση. Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα. Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

Ειδήσεις σήμερα

NYT: Το Ισραήλ παγίδευσε με εκρηκτικά βομβητές που αγόρασε η Χεζμπολάχ του Λιβάνου από την Ταϊβάν - Πώς τα πυροδότησε

Ρεκόρ από τη Μπάγερν, 9-2 τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, σπουδαίο διπλό η Λίβερπουλ στο Μιλάνο - Δείτε τα 28 γκολ της πρεμιέρας του νέου Champions League

Survivor: Οι νέοι παίκτες στο «Νησί της εξορίας» και οι νικητές των δύο αγωνισμάτων – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr