Γιάννος Κρανιδιώτης: 25 χρόνια μετά, το Όραμα παραμένει ζωντανό – Δείτε live την εκδήλωση της ΕΣΗΕΑ

Γιάννος Κρανιδιώτης: 25 χρόνια μετά, το Όραμα παραμένει ζωντανό – Δείτε live την εκδήλωση της ΕΣΗΕΑ

Η εκδήλωση οργανώνεται στη μνήμη του πολιτικού και των δημοσιογράφων Νίνας Ασημακοπούλου, Δημήτρη Πανταζόπουλου και Παναγιώτη Πούλου που πέθαναν στο δυστύχημα τον Σεπτέμβριο του 1999 – Θα μιλήσουν Γεραπετρίτης, Σημίτης και Χριστοδουλίδης

kranidiotis
Εκδήλωση μνήμης του Γιάννου Κρανιδιώτη και των δημοσιογράφων Νίνας Ασημακοπούλου, Δημήτρη Πανταζόπουλου και Παναγιώτη Πούλου που χάθηκαν στο δυστύχημα του κυβερνητικού αεροσκάφους τον Σεπτέμβριο του 1999 πραγματοποιεί το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα.


25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ: Εκδήλωση μνήμης και φόρου τιμής στον Γ. Κρανιδιώτη και τους συναδέλφους μας


Η εκδήλωση με τίτλο «Γιάννος Κρανιδιώτης, 25 χρόνια μετά το Όραμα παραμένει ζωντανό» γίνεται στην αίθουσα «Γεώργιος Καραντζάς» του κεντρικού κτιρίου της ΕΣΗΕΑ.

Κλείσιμο
Ομιλητές της εκδήλωσης είναι μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αλλά και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

kranidiotis2
kranidiotis5
kranidiotis6
kranidiotis7


Το τραγικό δυστύχημα

Η μοιραία πτήση, με επτά νεκρούς, έγινε το απόγευμα της 14ης Σεπτεμβρίου του 1999, λίγες ημέρες αφότου ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ στην Πάρνηθα προκάλεσε τον θάνατο 143 ανθρώπων. 

Ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, κυπριακής καταγωγής πραγματοποιουσε ταξίδι προς το Βουκουρέστι , όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί διαβαλκανική διάσκεψη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Η επιβίβαση είχε γίνει από το αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Η απογείωση του αεροσκάφους έγινε στις 18:16. Η τραγωδία έγινε όταν το Φάλκνον πέρασε στο FIR Βουκουρεστίου. Ο κυβερνήτης είχε την άδεια από τον πύργο ελέγχου να κατέλθει στα 5.000 πόδια. Κατα την κάθοδο, το αεροσκάφους μπήκε σε έντονους συνεχόμενους δελφινισμούς. Στο Φάλκον επικράτησε πανικός. Όσοι δεν ήταν δεμένοι στις θέσεις τους με τις ζώνες ασφαλείας χτύπησαν στα τοιχώματα του αεροσκάφους. Ο κυβερνήτης ζήτησε από τον πύργο ελέγχου προτεραιότητα προσγείωσης και ασθενοφόρα. 

Από το Φάλκον ανασύρθηκαν νεκροί: ο Γιάννος Κρανιδιώτης, ο γιος του Νικόλας, ο Δημήτρης Πανταζόπουλος, η Νίνα Ασημακοπούλου, ο αστυνομικός Νίκος Ασημακόπουλος και ο μηχανικός Μιχάλης Παπαδόπουλος. Βαρύτατα τραυματισμένοι ανασύρθηκαν ο Παναγιώτης Πούλος που μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του και ο διπλωμάτης Γρηγόρης Παπαδόπουλος. Πιο ελαφριά τραύματα στο κεφάλι και άλλα σημεία του σώματός της είχε η Μαρία Γαργάνη-Μπεγλίτη που υπέστη κάταγμα στο χέρι και πολύ ελαφρύτερα οι υπόλοιποι.


Ειδήσεις σήμερα

Ξεκινά το πρόγραμμα «Gigabit Voucher» με voucher 200 ευρώ για γρήγορο Internet σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Απόστολος Γκλέτσος στην «Πρώτη Λέξη»: Αν ήμουν εκεί όταν ο Κασσελάκης μίλησε για κουκούλες, δεν θα την έβγαζε καθαρή

Στη ρωγμή του χρόνου τα σπίτια μεγάλων λογοτεχνών - Ποιος θα τα σώσει;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης