Θεσσαλονίκη: Ένοχος και στο Εφετείο ο καθηγητής γυμνασίου που παρενόχλησε σεξουαλικά 8 μαθήτριες

Θεσσαλονίκη: Ένοχος και στο Εφετείο ο καθηγητής γυμνασίου που παρενόχλησε σεξουαλικά 8 μαθήτριες

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης του επέβαλε ποινή φυλάκισης 22 μηνών, με τριετή αναστολή

mathitries
Καταδικάστηκε και στο Εφετείο ο καθηγητής Γυμνασίου που παραπέμφθηκε να δικαστεί κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του, κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον 67χρονο για κατάχρηση ανηλίκου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 22 μηνών, με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι καταγγελίες εις βάρος του 67χρονου καθηγητή αφορούν το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, πράξεις οι οποίες καταγγέλθηκαν ότι έγιναν το περσινό σχολικό έτος (2021-22) και ειδικότερα το διάστημα από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο, σε Γυμνάσιο στο κέντρο της πόλης.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά οκτώ περιπτώσεις μαθητριών γυμνασίου (14-15 ετών), στις οποίες ο 66χρονος εκπαιδευτικός φέρεται να «απηύθυνε χειρονομίες και προτάσεις γενετήσιου χαρακτήρα». Στις καταθέσεις τους οι μαθήτριες, φαίνεται να κατήγγειλαν -μεταξύ άλλων- ότι ο καθηγητής τους απηύθυνε ερωτήσεις για τις ερωτικές τους προτιμήσεις και τυχόν σεξουαλικές εμπειρίες, ότι πρότεινε σε δύο μαθήτριες να «αγγίζονται» μεταξύ τους στο στήθος, ότι τις ρωτούσε αν αυτοϊκανοποιούνται, ότι ωθούσε κάποιες προς το σώμα του και τις ρωτούσε αν έχουν σεξουαλικές επαφές, κ.α.

Κλείσιμο
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εισαγγελέας της έδρας χαρακτήρισε ως «δυνάστη των κοριτσιών» τον 67χρονο καθηγητή, κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, προτείνοντας την ενοχή του.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε, ξανά, τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι στηρίχθηκαν σε ψέματα των μαθητριών και ήταν εκδικητικές επειδή τους... χάλασε την κατάληψη, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε προέβη σε όσα καταγγέλλουν εναντίον του και ότι όλα στηρίχθηκαν σε ένα ψέμα.

Ειδήσεις σήμερα

Στη Βουδαπέστη κατασκευάστηκαν οι βομβητές που έγιναν βόμβες - Η Χεζμπολάχ υπόσχεται εκδίκηση κατά του Ισραήλ

Νεαρή τουρίστρια κατήγγειλε Τούρκο για βιασμό μέσα σε ξενοδοχείο της Αθήνας

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες για την κεντρική Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης