Φυτεία με 844 χασισόδεντρα και δυο συλλήψεις στη Μάνη

Φυτεία με 844 χασισόδεντρα και δυο συλλήψεις στη Μάνη

Περίπου 1.800.000 ευρώ υπολογίζεται πως θα απέφερε σε δυο Έλληνες η πώληση της παραγωγής 

xasisodentra
Σχεδόν 1.800.000 ευρώ υπολογίζεται πως θα απέφερε σε δυο Έλληνες η πώληση της παραγωγής από την τεράστια χασισοφυτεία που καλλιεργούσαν σε μια αγροτoδασική περιοχή του δήμου Ανατολικής Μάνης, στην οποία είχαν στήσει ακόμη και αυτοσχέδιο αποξηραντήριο και χώρους για τη διαμονή τους και την επιτήρησή της.

Οι καλλιεργητές, δυο Έλληνες ηλικίας 57 και 55 χρόνων, συνελήφθησαν στα χωριά των δήμων Σπάρτης και Ανατολικής Μάνης όπου κατοικούν, το πρωί της Δευτέρας. Είχε προηγηθεί οργανωμένη επιχείρηση εξερεύνησης από αστυνομικούς της Ασφάλειας στην περιοχή όπου βρισκόταν η φυτεία, μέσα σε έναν εκχερσωμένο χώρο με φυσική κάλυψη, στον οποίο καλλιεργούσαν συνολικά 844 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 3,50 μέτρων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, τα εκατοντάδες χασισόδεντρα κατασχέθηκαν μαζί με τον αρδευτικό και καλλιεργητικό εξοπλισμό, όπως και ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 550 γραμμαρίων, δυο αντίσκηνα, λάστιχα ποτίσματος και λιπάσματα, ενώ σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβης βάρους 34,3 γραμμαρίων, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης τύπου «σοκολάτας» και ένα όχημα.

Στην κατοχή των δυο δραστών κατασχέθηκε και ένα μικρό οπλοστάσιο που αποτελείτο από δυο περίστροφα τα οποία εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, ένα σπαθί με λάμα 47 εκατοστών, ένα ξίφος με λάμα ενός μέτρου και τεσσάρων εκατοστών, ένα μαχαίρι, 115 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και έναν γεμιστήρα.

Κλείσιμο
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση και παράβαση του νόμου για τα όπλα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα ερευνώντας αν εμπλέκονται και άλλοι στην υπόθεση.



Ειδήσεις σήμερα

Στη Βουδαπέστη κατασκευάστηκαν οι βομβητές που έγιναν βόμβες - Η Χεζμπολάχ υπόσχεται εκδίκηση κατά του Ισραήλ

Νεαρή τουρίστρια κατήγγειλε Τούρκο για βιασμό μέσα σε ξενοδοχείο της Αθήνας

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες για την κεντρική Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης