Κύπρος: Απολύθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά ο Γενικός Ελεγκτής του Κράτους, Οδυσσέας Μιχαηλίδης

Κύπρος: Απολύθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά ο Γενικός Ελεγκτής του Κράτους, Οδυσσέας Μιχαηλίδης

Στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη αποδόθηκε απρεπής συμπεριφορά για τις συνεχείς αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

kypros22
Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της Κύπρου, με μια ιστορική απόφαση σήμερα αποφάσισε ομόφωνα την άμεση απόλυση του Γενικού Ελεγκτή του Κράτους, Οδυσσέα Μιχαηλίδη για ανάρμοστη συμπεριφορά. Την απόλυση του είχε ζητήσει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, για μια σειρά από λόγους που κατά την άποψη του υπέσκαπταν τον θεσμό που υπηρετούσε ο ίδιος αλλά και το Κράτος Δικαίου.

Το Δικαστικό Συμβούλιο υιοθέτησε πλήρως τις απόψεις του Γενικού Εισαγγελέα και αποφάσισε πως ο Γενικός Ελεγκτής είναι παντελώς ανίκανος για να υπηρετεί στην θέση που βρίσκεται. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου και να απολύσει από σήμερα κιόλας τον κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Θα πρέπει αν σημειωθεί πως ο Γενικός Ελεγκτής είναι θεσμός που προβλέπεται από το Σύνταγμα και διορίζεται άτομο το οποίο παραμένει στη θέση του μέχρι το 68ο έτος της ηλικίας του. Πρόκειται για ανεξάρτητο αξιωματούχο ο οποίος δεν μπορεί να αντικατασταθεί ή να απολυθεί, παρά μόνο από το Δικαστικό Συμβούλιο και μόνο αν διαπιστωθεί ανάρμοστη συμπεριφορά που τον καθιστά ανίκανο να εκτελεί τα καθήκοντα του.

Στον κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη αποδόθηκε συστηματική προσπάθεια υπόσκαψης του Γενικού Εισαγγελέα και άλλων θεσμών, τους οποίους παρουσίαζε ως διεφθαρμένους ή διαπλεκόμενους. Επίσης πολλές φορές υπερέβαινε τα όρια των καθηκόντων και εισερχόταν σε πεδία αρμοδιοτήτων άλλων αξιωματούχων εμφανιζόμενος ως ο μοναδικός πολέμιος της διαφθοράς.

Κλείσιμο
Στον κ. Μιχαηλίδη αποδόθηκε απρεπής συμπεριφορά για τις συνεχείς αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από τις οποίες άφηνε υπονοούμενα, ειρωνευόταν και εξευτέλιζε όποιον διαφωνούσε μαζί του.

Επίσης δεν έλαβε μέτρα και δεν διαχώρισε τη θέση του από σελίδα στο Facebook με τίτλο «Ομάδας Στήριξης Γενικού Ελεγκτή» η οποία εμφάνιζε την φωτογραφία του μέσα από αναρτήσεις, εξύβριζε και απειλούσε όσους διαφωνούσαν με τους χειρισμούς του κ. Μιχαηλίδη.

Μεθόδευση φαγώματος λέει ο Ο. Μιχαηλιδης

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε πως φεύγει με ήσυχη τη συνείδησή του, ισχυριζόμενος πως υπήρξε συντονισμένη απόφαση φαγώματός του. « Ήρθα σε αντιπαράθεση με το σύστημα» είπε «και σήμερα το σύστημα διά της απόφασης του δικαστηρίου πέτυχε την καρατόμησή μου. Απολύθηκα ως ο χειρότερος Ελεγκτής, χειρότερος και από τον Ερωτοκρίτου (πρώην βοηθός Γενικός Εισαγγελέας που επίσης είχε απολυθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά)».

Για 4 χρόνια συνέχισε ο κ. Μιχαηλίδης «υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου, τόσο από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όσο και τους Επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη. Προσπάθεια στην οποία εντάχθηκε ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης».

Διαβάστε εδώ αυτούσια την απόφαση 


Ειδήσεις σήμερα

Ξεκινά το πρόγραμμα «Gigabit Voucher» με voucher 200 ευρώ για γρήγορο Internet σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Θρίλερ με τους βομβητές που έγιναν βόμβες κατά της Χεζμπολάχ - Είχαν κατασκευαστεί στην Ευρώπη;

Ρεκόρ από τη Μπάγερν, 9-2 τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, σπουδαίο διπλό η Λίβερπουλ στο Μιλάνο - Δείτε τα 28 γκολ της πρεμιέρας του νέου Champions League
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης