Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα μετά από δημοσιεύματα για συμπτώματα δηλητηρίασης σε εστιατόριο

Οι πελάτες του εστιατορίου δείπνησαν εκεί με αφορμή τη διεξαγωγή της 88ης ΔΕΘ

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την υπόθεση δηλητηρίασης που φέρεται να υπέστησαν πελάτες εστιατορίου μετά από δείπνο που προηγήθηκε σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη διεξαγωγή της 88ης ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σμυρνής, μετά τα δημοσιεύματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα τα τελευταία 24ωρα, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα πρωτοδικών να παραγγείλει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα διερευνώμενα αδικήματα είναι σωματική βλάβη από υπόχρεο, από αμέλεια, κατά συρροή και δηλητηρίαση τροφίμων. Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας, θα διεξαχθεί τεχνικός έλεγχος σε τρόφιμα που τυχόν κατασχέθηκαν από τις Αρχές.

Μετά την εισαγγελική παραγγελία, μεταξύ άλλων, αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν άτομα που συμμετείχαν στο δείπνο και θα ζητηθεί να προσκομιστούν ιατρικές βεβαιώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό φέρεται να έγινε σε γεύμα τράπεζας που παρατέθηκε προς τιμήν δεκάδων επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, σε γνωστό εστιατόριο της πόλης. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, λίγες ώρες μετά το γεύμα, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που ήταν στο τραπέζι εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, με αποτέλεσμα ορισμένοι από αυτούς να διακομιστούν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύθηκαν για αρκετές ώρες μέχρι να λάβουν εξιτήριο.



Ειδήσεις σήμερα

Στη Βουδαπέστη κατασκευάστηκαν οι βομβητές που έγιναν βόμβες - Η Χεζμπολάχ υπόσχεται εκδίκηση κατά του Ισραήλ


Νεαρή τουρίστρια κατήγγειλε Τούρκο για βιασμό μέσα σε ξενοδοχείο της Αθήνας

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες για την κεντρική Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr