Επίθεση σε γυμνασιάρχη στην Πάτρα: Ο γονιός του μαθητή κατηγορείται για πρόκληση σωματικής βλάβης

Ο γυμνασιάρχης κατήγγειλε ότι ο κατηγορούμενος μετέβη σε σχολικό συγκρότημα και με αφορμή περιστατικό που αφορούσε το παιδί τού επιτέθηκε

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικών βλαβών βρίσκεται ένας γονέας μαθητή Γυμνασίου της Πάτρας, ο οποίος φέρεται να επιτέθηκε και να κτύπησε τον γυμνασιάρχη του σχολείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο γυμνασιάρχης κατήγγειλε ότι ο κατηγορούμενος μετέβη σε σχολικό συγκρότημα και με αφορμή περιστατικό που αφορούσε το παιδί του επιτέθηκε στον εκπαιδευτικό και του προκάλεσε σωματικές βλάβες με τα χέρια του.

Στη συνέχεια ο εκπαιδευτικός πήγε στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών και κατόπιν μετέβη στο Γ' αστυνομικό τμήμα της Πάτρας, όπου υπέβαλλε μήνυση σε βάρος του γονέα. Μετά την υποβολή της μήνυσης, οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του γονέα για πρόκληση σωματικών βλαβών.

Κατάληψη των μαθητών υπέρ του γυμνασιάρχη

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό τονίζεται: «Η ΕΛΜΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη φραστική και σωματική επίθεση γονέα στον συνάδελφο διευθυντή Γυμνασίου και μέλος του Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας», προσθέτοντας: «Τέτοιου είδους επιθέσεις, εκτός του ότι προσβάλλουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, είναι κτύπημα κατά του δημόσιου σχολείου και όσων το υπηρετούν».

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε κατάληψη στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον γυμνασιάρχη.

Το πρωί ο Γυμνασιάρχης πήγε στο σχολείο που είναι υπό κατάληψη και συνομίλησε με τα παιδιά. Όπως είπε ο ίδιος, «αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να εστιάσουμε την προσοχή μας συτα 220 παιδιά του σχολείου προκειμένου να μην υπάρχουν περιστατικά βίας στις σχολικές αίθουσες».


Ειδήσεις σήμερα

Στη Βουδαπέστη κατασκευάστηκαν οι βομβητές που έγιναν βόμβες - Η Χεζμπολάχ υπόσχεται εκδίκηση κατά του Ισραήλ


Νεαρή τουρίστρια κατήγγειλε Τούρκο για βιασμό μέσα σε ξενοδοχείο της Αθήνας

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες για την κεντρική Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr