Mexha: Για ένα value for money γαστρονομικό ταξίδι στο Μεξικό
mexhaHD2

Mexha: Για ένα value for money γαστρονομικό ταξίδι στο Μεξικό

Εάν αναζητάτε ένα casual dining εστιατόριο είτε γιατί είστε λάτρεις της μεξικάνικης γαστρονομίας είτε γιατί θέλετε να τη γνωρίσετε, το Mexha, στην Αγίου Κωνσταντίνου, στο Μαρούσι είναι το place to be.

Sponsored Content

Αυτή η γεμάτη χρώμα, τροπική όαση θα σας φτιάξει το κέφι με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τα απολαυστικά πιάτα, εμπνευσμένα από τη μεξικάνικη γαστρονομία και τα ακαταμάχητα κοκτέιλ. Η τοποθεσία είναι ιδανική και εύκολα προσβάσιμη: επί της Αγίου Κωνσταντίνου, μια ανάσα από την Λεωφόρο Κηφισίας, λίγο πιο πάνω από το Δαχτυλίδι, ίσως γι' αυτό έχει καταστεί ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια των βορείων προαστίων, για όλες τις ηλικίες.



Mε ένα ευέλικτο μενού το δημοφιλές εστιατόριο στο Μαρούσι, καλύπτει όλες τις προτιμήσεις: Προσφέρει από γευστικά finger food - όπως για παράδειγμα τα ακαταμάχητα Tacos και δημοφιλή ορεκτικά όπως το Choriqueso (μια φοβερή κρέμα τυριού με χειροποίητο chorizo και κόλιαντρο), τις τριπλομαγειρεμένες Patatas Bravas με την απολαυστική κρούστα μπαχαρικών και σάλτσα από καπνιστή πάπρικα ή τα εθιστικά Mexha's Nachos με chilli con carne, guacamole, pico de gallo, sour cream και κρέμα τσένταρ, μέχρι ολόφρεσκες σαλάτες και κυρίως πιάτα με πλούσια γεύση, όπως τα ζουμερά fajitas, τα διάσημα burritos, το υπέροχο Chimichanga, ένα deep fried παναρισμένο burrito που στην καρδιά του έχει μια ακαταμάχητη γέμιση από τρυφερό ξεψαχνισμένο μοσχαράκι. Αυτό που πρέπει ωστόσο να δοκιμάσετε είναι το καταπληκτικό Streak Fajitas, μια χορταστική σπαλομπριζόλα, από ελληνικό μοσχάρι, που συνοδεύεται με τορτίγιες και σάλτσες.


Ο Χάρης Βέντης, σεφ και ιδιοκτήτης του Mexha, έχει αξιοποιήσει το background των σπουδών του στην ιατρική σχολή, για να κάνει τη λάτιν γαστρονομία προσιτή σε όλους. Ο τρόπος με τον οποίο μαγειρεύονται τα πάντα στην κουζίνα του, με εξαιρετικής ποιότητας μεσογειακά υλικά, μπορεί να πείσει ακόμα και τον πιο επιφυλακτικό να δοκιμάσει και να απολαύσει άφοβα μια έθνικ κουζίνα, ακόμα και στις πιο spicy στιγμές της.


Ο Χάρης προσαρμόζει τις κλασικές συνταγές της μεξικάνικης γαστρονομίας στα ελληνικά δεδομένα, παίζοντας δημιουργικά με υλικά-κλειδιά της λάτιν γαστρονομίας όπως o κόλιανδρος ή το τσίλι και αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας του, αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει στον στίβο της έθνικ εστίασης.

Η καλή σχέση ποιότητας-τιμής, η ευγένεια, το άμεσο service, η ωραία ατμόσφαιρα, το μοντέρνο design που δεν αναμασά τα βαρετά μεξικάνικα κλισέ, μα πάνω απ΄ όλα η χαρακτηριστική πλούσια γεύση, είναι όλα αυτά που κάνουν τον επισκέπτη να θέλει να έρθει ξανά.



Παράλληλα, τo ενημερωμένο και εντυπωσιακό μπαρ που προσφέρει γευστικά κοκτέιλ, τα οποία έχουν μια gourmet, ψαγμένη φιλοσοφία και φτιάχνονται με ποιοτικά αποστάγματα αλλά και με χειροποίητες πινελιές, αποτελεί τον άλλο πόλο έλξης που προσελκύει το κοινό στο Mexha.

Ασφαλώς η τεκίλα έχει την τιμητική της και εκτός από μία υποδειγματικά φτιαγμένη Κλασική Μαργαρίτα, αξίζει να δοκιμάσετε τη Spicy Paloma με τεκίλα, λίτσι, τσίλι και γκρέιπφρουτ σόδα, ένα πολύ νόστιμο κοκτέιλ με ωραίο χρώμα και μια σπιρτάδα που την κάνει εθιστική. Εξίσου εθιστικό είναι και το Lime Daquiri, ένα κοκτέιλ με ρούμι και ένα χειροποίητο cordial από lime, ενώ για τους λάτρεις του Gin είναι πολύ γευστικό Granny's Gimlet που παντρεύει το αγαπημένο βοτανικό απόσταγμα, με το περγαμόντο.



Το Mexha αντιμετωπίζει τα κοκτέιλ σαν μια προέκταση της γαστρονομικής του ταυτότητας, έχει συνεπώς signature και κλασικές επιλογές για όλα τα γούστα, είτε σας αρέσουν τα spicy ποτά, τα φρουτώδη κοκτέιλ ή τα πιο δροσερά με ήπια γεύση που συνοδεύουν χαλαρά το φαγητό σας.

Ο χώρος ευρύχωρος, φωτεινός και ψηλοτάβανος είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να νιώθετε άνετα, αλλά και μέσα στην καρδιά μιας ζούγκλας. Ο μυστηριώδης μοβ τόνος που κυριαρχεί στη χρωματική παλέτα του Μexha είναι από τα στοιχεία που κυριαρχούν. Δεν λείπουν όμως οι αντιθέσεις: κίτρινο, πράσινο, μαύρο και το χρώμα της ψάθας και του ξύλου, συνθέτουν μια τροπική όαση με έναν χαρακτηριστικό κρεμαστό κήπο από την οροφή: μια σύνθεση φυτών που αιωρούνται πάνω από τα τραπέζια και δημιουργεί χαρακτήρα.

Ιnfo:Mexha, Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, τηλ. 2160017188 facebook.com/MexhaRestaurant | instagram.com/mexharestaurant Online παραγγελίες για delivery: e-food.gr | wolt.com
Τιμές: €25 το άτομο χωρίς ποτό - €35 με ποτό


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης