Έρευνες υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) διεξάγονται στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Ισιδώρου, βορειοδυτικά της Σάμου, με στόχο τον εντοπισμό και τη διάσωση αλλοδαπών που επέβαιναν σε λέμβο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη λέμβο επέβαιναν 33 άτομα. Μέχρι στιγμής, 5 άτομα βρέθηκαν στη ξηρά, ενώ τέσσερα ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται σε 25 άτομα.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν διάφορα μέσα και δυνάμεις:
- Ένα Περιπολικό Σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
- Ένα Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ)
- Ένα Περιπολικό Πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
- Ένα Ιδιωτικό Σκάφος ΕΟΔ Σάμου
Κλείσιμο
- Ένα Περιπολικό Όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς
Παράλληλα, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας έχει απογειωθεί για να συνδράμει στις έρευνες από αέρος.
Οι προσπάθειες των σωστικών δυνάμεων δυσχεραίνονται από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Οι άνεμοι έντασης 5-6 μποφόρ από βορειοδυτική κατεύθυνση δυσκολεύουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.
Ανοιξιάτικες επιλογές ένδυσης και υπόδησης, για εμφανίσεις που συνδυάζουν τη χαλαρότητα του casual με το athleisure και που σου επιτρέπουν να αναβαθμίσεις το στυλ σου, χωρίς καμία προσπάθεια.
Με έμφαση στη συνεργασία, στη δύναμη που παίρνουμε ο ένας από τον άλλο και στην απόλυτη ισορροπία του ανθρώπου με τη φύση, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Νερού και μας θυμίζει ότι είναι το μέλλον της ανθρωπότητας.
Πίσω από κάθε επιτυχημένη επιχείρηση (brand, οργανισμό) βρίσκονται άνθρωποι που όχι μόνον ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους, αλλά και για τον πλανήτη, την κοινωνία, τον διπλανό τους και νιώθουν υπερηφάνεια που προσφέρουν εθελοντικά ένα κομμάτι του εαυτού τους. Αυτοί είναι οι efooders!