Αυτή την Κυριακή με το Θέμα, το καθηλωτικό θρίλερ του Γιώργου Δάμτσιου «Ο κρυφός μας εαυτός»

Αυτή την Κυριακή με το Θέμα, το καθηλωτικό θρίλερ του Γιώργου Δάμτσιου «Ο κρυφός μας εαυτός»

Η θέληση για εκδίκηση είναι ένα από τα πιο ισχυρά κίνητρα της ανθρώπινης φύσης, ικανή να μεταμορφώσει ακόμη και το πλέον φιλήσυχο πλάσμα σε αδίστακτο εγκληματία

book-29-9-XRWMA
Ωστόσο, ενώ το κίνητρο είναι προφανές, τίποτα από όσα συμβαίνουν σε αυτή την ιστορία δεν μοιάζουν να υπακούουν στη λογική -εκτός από τη λογική του απόλυτου μίσους.
Ο Γιώργος Δάμτσιος, ο Έλληνας μετρ του σύγχρονου αστυνομικού μυθιστορήματος σασπένς και μυστηρίου, φέρνει ξανά τους «Ευγενείς Αγρίους» στο προσκήνιο -και μάλιστα με πάταγο: Στο γνώριμο σκηνικό της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου έχει επιλέξει να ζει και να εργάζεται ο Ελληνοαμερικανός ιδιωτικός ντετέκτιβ Τζορτζ Ντόρμερ αρχίζει να εξελίσσεται μια παράξενη ακολουθία εγκλημάτων.

Κατ' αρχάς, σε ένα λαμπερό πάρτι της υψηλής κοινωνίας διαπράττεται μία διπλή απαγωγή, δύο νεαρών κοριτσιών. Μόλις λίγες ώρες αργότερα, συλλαμβάνεται ένας άντρας, γεμάτος αίματα, με ένα μαχαίρι στο ένα του χέρι να στάζει πάνω από το ζεστό ακόμη πτώμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Ο Τζορτζ Ντόρμερ, ο οποίος είχε προσληφθεί ως υπεύθυνος ασφαλείας στο πάρτι, εμπλέκεται αυτομάτως στην υπόθεση, αλλά τα χέρια του είναι δεμένα, καθώς οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να θέσει σε θανάσιμο κίνδυνο τη ζωή των δύο κοριτσιών. Ο Ντόρμερ προσφεύγει για βοήθεια στην Ειδική Μονάδα Εξιχνίασης Κακουργημάτων και τους παλιούς του συνεργάτες, προκειμένου να εξιχνιάσουν από κοινού το μυστήριο, τόσο της απαγωγής όσο και του φονικού. Παρόλ' αυτά, μια σειρά από απροσδόκητα και, φαινομενικά παράλογα, γεγονότα, ωθούν τον Τζορτζ Ντόρμερ ως τα ακρώτατα όρια της ψυχικής αντοχής και της πνευματικής του ισορροπίας. Οπότε, η μεγάλη πρόκληση είναι το πώς θα μείνει ο ίδιος ψύχραιμος, πώς θα καταφέρει να βάλει τάξη στο χάος και την παράνοια, ώστε να αποφύγει σφάλματα που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία. Μαζί με την αστυνομία, ο ντετέκτιβ δίνει μια μάχη ενάντια στο χρόνο -αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό, ο οποίος τείνει να κάνει μονίμως το λάθος βήμα. Και ενώ εξελίσσονται άγρια ανθρωποκυνηγητά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης αλλά και σε διάφορα σημεία της Χαλκιδικής, ο αναγνώστης μένει με κομμένη την ανάσα για την τελική έκβαση της υπόθεσης, ως την τελευταία λέξη, στην τελευταία σελίδα ενός από τα καλύτερα βιβλία του Γιώργου Δάμτσιου.

book-29-9-IN_ARTICLE
Κλείσιμο


Αυτή την Κυριακή το συναρπαστικό μυθιστόρημα «Ο κρυφός μας εαυτός» του Γιώργου Δάμτσιου είναι στο ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης