Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» σε καλεί στην ομάδα του

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» σε καλεί στην ομάδα του

Οι αιτήσεις για τον 8ο κύκλο του προγράμματος έμμισθης επαγγελματικής κατάρτισης της METLEN Energy & Metals θα είναι ανοιχτές μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου – Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τους συμμετέχοντες.

metlenHD1

Sponsored Content


Η ολοκλήρωση των σπουδών είναι σίγουρα ένας μεγάλος στόχος για κάθε νέο και νέα μηχανικό που έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να τα καταφέρει. Ωστόσο, παίρνοντας το πτυχίο σου, έχεις να αντιμετωπίσεις ακόμα μια μεγάλη πρόκληση: την εύρεση εργασίας αντίστοιχης των προσόντων σου, με σκοπό να αποκτήσεις την απαραίτητη εμπειρία για να χτίσεις την καριέρα σου σε γερά θεμέλια. Σε αυτό το πλαίσιο, η METLEN Energy & Metals έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής εργασίας «Μηχανικοί στην Πράξη» με σκοπό να βοηθήσει νέους και νέες πτυχιούχους μηχανικούς να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον επαγγελματικό στίβο, και να καταπολεμηθεί η ανεργία και το φαινόμενο brain drain.

Medium__DSCF2872__copy

Φέτος, METLEN Energy & Metals σε προσκαλεί στον 8ο κύκλο του προγράμματος «Μηχανικοί στη Πράξη», το οποίο απευθύνεται σε πρόσφατους πτυχιούχους πολυτεχνικών σχολών της Ελλάδας ή του εξωτερικού, με μέγιστη εργασιακή εμπειρία 2 ετών. Η υποβολή αιτήσεων έχει ξεκινήσει από τις 16 Σεπτεμβρίου και μπορείς να δηλώσεις το ενδιαφέρον σου στην ιστοσελίδα της METLEN μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου. Κάνε την αίτησή σου ΕΔΩ.

Θα βρεθείς ανάμεσα σε επαγγελματίες. Δείξε τις δυνατότητές σου.

Κατά τη διάρκεια του 12μηνου προγράμματος όλοι οι νέοι και νέες μηχανικοί εντάσσονται σε ομάδες και αποκτούν πολύτιμη εμπειρία, εργαζόμενοι σε πραγματικές συνθήκες, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένα καθήκοντα. Θα βρεθείς λοιπόν ανάμεσα σε επαγγελματίες με μεγάλη εργασιακή εμπειρία που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς στο αντικείμενό σου. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίσεις σε βάθος αυτό που σπούδασες, και παράλληλα έχεις την ικανοποίηση της συμμετοχής στα μεγάλα projects της εταιρείας. Η μαθητεία περιλαμβάνει εξειδικευμένα σεμινάρια, εξατομικευμένη εκπαίδευση και πρακτική εμπειρία ανάπτυξη δεξιοτήτων σε χρηματοοικονομική ανάλυση, διαχείριση κόστους, μοντελοποίηση πληροφοριών κτιρίων (BIM), επίλυση προβλημάτων σε απαιτητικά περιβάλλοντα κ.ά.

Medium__DSCF0413__copy

Για τη METLEN Energy & Metals είναι σημαντικό όσοι συμμετέχουν να εστιάζουν στη συνεργασία, την εμπιστοσύνη, την ενσυναίσθηση, την επικοινωνία, την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα και να έχουν ως στόχο την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια. Όλα αυτά άλλωστε βρίσκονται στον πυρήνα της εταιρικής φιλοσοφίας και μπορούν να γίνουν ένα σημαντικό εργαλείο για την προσωπική ανάπτυξη κάθε υποψήφιου/ας.

Στις προϋποθέσεις του προγράμματος είναι να υπάρχει ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις πτυχίο μηχανολόγου, ηλεκτρολόγου, πολιτικού ή χημικού μηχανικού, τεχνολογίας πληροφοριών ή άλλων συναφών τομέων, ώστε να μπορείς να εργαστείς σε αντίστοιχο τμήμα της εταιρείας. Παράλληλα, σε περίπτωση ο τόπος κατοικίας σου δεν είναι σε πόλη όπου δραστηριοποιείται η METLEN. θα χρειαστεί να μετοικήσεις σε περιοχές της Ελλάδας όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Άγιος Νικόλαος Βοιωτίας, Κόρινθος καθώς εκεί βρίσκονται οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας. Στις απαραίτητες προϋποθέσεις είναι άριστη γνώση ελληνικών και αγγλικών, ενώ οι άνδρες υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική θητεία τους. Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στην ιστοσελίδα της METLEN Energy & Metals.

Medium__DSCF0204__copy

Το πρόγραμμα Μηχανικοί στην Πράξη ξεκίνησε ως μία από τις πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της METLEN με διεθνείς προεκτάσεις, εξελισσόμενο σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης που τροφοδοτεί με νέα ταλέντα την εταιρεία. Από το 2014 μέχρι και σήμερα έχουν υλοποιηθεί άλλα επτά προγράμματα, τα οποία σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Αδιάψευστοι μάρτυρες είναι οι αριθμοί: το σύνολο των μηχανικών που συμμετείχαν απορροφήθηκαν από την αγορά εργασίας μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, ενώ ορισμένα από αυτά τα νέα παιδιά εντάχθηκαν στο ανθρώπινο δυναμικό της METLEN Energy & Metals, καλύπτοντας οργανικές θέσεις. Όπως σημειώνει ο κ. Ρέπουλης, Talent & Development Senior Director της εταιρείας «Στη METLEN Energy & Metals στοχεύουμε στην ενδυνάμωση νέων μηχανικών που επιθυμούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους, σε ένα συναρπαστικό περιβάλλον εργασίας με διεθνή στόχευση. Οι «Μηχανικοί στη Πράξη» το πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής εργασίας έχει πλέον καθιερωθεί και ξεκινά τον 8ο κύκλο του. Το 82% των περσινών αποφοίτων είναι πλέον συνάδελφοί μας! Είμαστε περήφανοι που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για νέες και νέους μηχανικούς, ενώ πλέον επεκτεινόμαστε σε Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο – δύο αγορές με ιδιαίτερη σημασία για την εταιρεία».

Τα στοιχεία λοιπόν δείχνουν ότι για τους πάνω από 60 συμμετέχοντες του 7ου κύκλου έχουν επενδυθεί περίπου 98 ώρες εκπαίδευσης σε soft skills ανά μηχανικό, γεγονός το οποίο έχει συμβάλλει στις σταθερά υψηλές αξιολογήσεις που λαμβάνουν και συγκεκριμένα πάνω από 90% για τα τελευταία δύο κύματα.

Medium__DSCF1448__copy

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των νέων μηχανικών, το πρόγραμμα έχει αφήσει θετικό αποτύπωμα, καθώς προσφέρει στον κλάδο επαγγελματίες με ανεπτυγμένες δεξιότητες και υψηλή εξειδίκευση σε τεχνολογίες αιχμής. Μάλιστα, αν και ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της METLEN Energy & Metals με διεθνείς προεκτάσεις, σήμερα έχει εξελιχθεί σε Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης το οποίο τροφοδοτεί με νέα ταλέντα την εταιρεία αλλά και τον κλάδο γενικότερα. Μέσω του προγράμματος, η METLEN στοχεύει στην ουσιαστική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και της απασχολησιμότητας, στο πλαίσιο της εναρμόνισης με τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για ποιοτική εκπαίδευση, αξιοπρεπή εργασία και οικονομική πρόοδο.

Πλέον σήμερα, το πρόγραμμα «Μηχανικοί στη Πράξη» αποτελεί σημείο αναφοράς για τους νέους και τις νέες μηχανικούς, και είναι μια καλή ευκαιρία για να αποκτήσεις την εργασιακή εμπειρία που χρειάζεσαι στο αντικείμενο που έχεις σπουδάσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης