Νέο Cantina: Οι μακαρονάδες του χωριού την Κυριακή με το Θέμα

Νέο Cantina: Οι μακαρονάδες του χωριού την Κυριακή με το Θέμα

Αυτή την Κυριακή με το Θέμα το Cantina είναι μια συναρπαστική σύνθεση από ανθρώπους, τόπους και ιστορίες πάθους για το φαγητό. Και μαζί ένα μεγάλο αφιέρωμα στις μακαρονάδες του χωριού

cantina-XRWMA-29_09
Οι ιστορίες και τα περιεχόμενα του νέου Cantina:
1_292924_00_CANTINA_5_COVER
ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ

Χωριάτικες μακαρονάδες

Τα παραδοσιακά ελληνικά ζυμαρικά, χειροποίητα και μη, μαγειρεύονται σε κλασικές συνταγές με σύγχρονες πινελιές.

Τραχανάς με τσιγαρίδες, Τριφτούδι χυλωμένο με ντομάτα, γιαούρτι & δυόσμο, Μακαρονάκι κοφτό με μύδια, αυγοτάραχο & κρόκο Κοζάνης, Σκιουφιχτά με σάλτσα από ψητές ντομάτες, κάππαρη, μαύρη ελιά & πικάντικο σουσάμι, Ψιρούκι με κεφτεδάκια σε σάλτσα πιπεριάς, Χυλοπίτες με πρόβατο, χαρουπόμελο & πρόβειο γιαούρτι, Κουσκουσάκι με κολοκύθι, πέστο φιστίκι Αιγίνης & κατσικίσιο τυρί, Φλωμάρια με μελιτζάνες στιφάδο, Στριφτάρια με χωριάτικο λουκάνικο, λεμόνι & ρίγανη, Γκόγκες με σάλτσα από μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο και πολλά άλλα!
2_292924_CANTINA_118-119
3_292924_CANTINA_122-123
4_292924_CANTINA_120-121
Τραπέζι για έναν

Ετοιμάζουμε πιάτα που μας λύνουν τα χέρια όταν γυρίζουμε στο σπίτι και θέλουμε κάτι εύκολο, νόστιμο, απλό αλλά όχι απλοϊκό.

Χοιρινές μπριζόλες με μουστάρδα & σκορδάτες ντομάτες στο air fryer, Κοτόπουλο με ντοματίνια, μουστάρδα, μέλι & βασιλικό, Τουρλού με ρύζι στην κατσαρόλα, Cacio e pepe με Σκοτύρι Ίου, Ριγανάτη τηγανιά με μοσχάρι και πολύχρωμες πιπεριές
5_292924_CANTINA_142-143
1 ζύμη x 5 πίτες

Μία ανεβατή ζύμη, πέντε ζυμώματα για πίτες κλειστές και ανοιχτές, για τάρτες και πιτάκια, όλες με υλικά της εποχής.

Τάρτα με πράσα, ντοματίνια & κρέμα τυριού, Φλαούνες με σέσκουλα & νωπή μυζήθρα, Κρεατόπιτα, Πίτα με ψαράκι ψιλό, Μελιτζανόπιτα
6_292924_CANTINA_148-149
Στιγμές γλυκύτητας

Comfort γλυκά που μυρίζουν βούτυρο, γάλα, σοκολάτα και ζεστά μπαχαρικά και τρώγονται μετά μανίας.

Cookies με μαύρη σοκολάτα, χωρίς γλουτένη, Κέικ κανέλα με γλάσο σοκολάτας, Churros, Αφράτα γλυκά ψωμάκια με μαρμελάδα μύρτιλο, Τηγανητό γάλα
7_292924_CANTINA_154-155
ΘΕΜΑΤΑ - ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μια αποκάλυψη στο Βόρειο Αιγαίο

-Χίος, το νησί της μαστίχας

Η Χίος των πολυπολιτισμικών γεύσεων, το πολύτιμο δάκρυ, οι παραγωγοί του νησιού, ο τοπικός Συνεταιρισμός, ο πλούτος της ζαχαροπλαστικής τέχνης του νησιού
8_292924_CANTINA_54-55
9_292924_CANTINA_56-57
-Λέσβος, η καλλονή της θάλασσας

Ο κόλπος της Καλλονής, η Σκάλα και οι λατρεμένοι ουζομεζέδες της, η βιομηχανική Αλυκή της Καλλονής, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Ελλάδας,
τα μυστικά που κάνουν την παπαλίνα μοναδική, αλλά και το περίφημο Μυτιληνιό μαύρο πρόβατο.
10_292924_CANTINA_46-47
11_292924_CANTINA_48-49
-Λήμνος

Το ορεινό πρόβατο της Λήμνου, το σουσάμι, ο αφκός και το λαφύρι, τα ασπρομύτικα φασόλια, το μαυραγάνικο σιτάρι & το ψάρεμα στον Κόλπου του Μούδρου.
12_292924_CANTINA_62-63
Αφιέρωμα: Food miles

-Ρεπορτάζ: Πόσα χιλιόμετρα διανύει η τροφή μας;

-Χαλκίδα – Αθήνα: Από το χωράφι του Νίκου στο πιάτο του Περικλή Κοσκινά, στο εστιατόριο Cookoovaya.
13_292924_CANTINA_74-75
-Μεσόγεια – Αθήνα: Το πρωί, ο γαλατάς. Από το άρμεγμα γάλακτος στο παλιό γαλακτοπωλείο Στάνη, στην Ομόνοια
14_292924_CANTINA_78-79
-Η ταινία: Το road movie ενός μανάβη των απομακρυσμένων βουνών της Πίνδου, μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσαμπασιάκου.

-Παρεκτροπές: Το ταξίδι της τροφής σε Μύκονο και Σαντορίνη.

Ερευνα: Ο Έλληνας και τα ζυμαρικά

Η γρήγορη, φθηνή και γευστική λύση που σήμερα «παίζει» με τα πιο ακριβά και σπάνια υλικά.

Φαινόμενο: Η νέα δίψα δεν σβήνει με απλό νερό

Τα νερά με γεύσεις, χρώματα και αρώματα που έγιναν τάση.

Επιστήμη: Πρωινό 2.0, η πρωτεΐνη στο επίκεντρο

Οι νέες διατροφικές τάσεις στρέφονται σε υγιεινές επιλογές που δυναμώνουν σώμα και πνεύμα.

Γιατί είναι σημαντικός ο Γκίκας Ξενάκης;

Επικεφαλής σεφ από το 2012 του Aleria, υπηρετεί με σεμνότητα και πάθος την ανανέωση της ελληνικής κουζίνας.

Η ομάδα: The Underdog

Το “αουτσάϊντερ” που ξέρει από καλό, ποιοτικό καφέ.

Συνέντευξη με την Clare Smyth, την τριάστερη Βορειοϊρλανδή σεφ, καλεσμένη για μια βραδιά στο Sani Gourmet.

Το ελληνικό αφήγημα του Άρη Βεζενέ: Το Manári στο κέντρο της Αθήνας είναι το νέο εγχείρημα του εμπνευσμένου σεφ που γίνεται και πάλι talk of the town.

Social: Μαύρη Θάλασσα, στη Θεσσαλονίκη

Η ψαροφαγία που έγινε viral

Πού θα φάτε στην Καβάλα: οι πιο νόστιμες διευθύνσεις για καλοβαλμένα εστιατόρια με σύγχρονη κουζίνα

Burger: η νέα εμμονή των Ελλήνων σεφ
Έξι καταξιωμένοι σεφ δημιουργούν απίθανα burger εστιατοριακού επιπέδου

Πρώτη ύλη: Τα πάντα για το μήλο, το δημοφιλές φρούτο που μετρά πάνω από 10.000 καταγεγραμμένες ποικιλίες
15_292924_CANTINA_96-97
Κρασί: Βιδιανό, μια ανερχόμενη κρητική “βεντέτα” και 20 αντιπροσωπευτικές επιλογές

Αντικείμενα του πόθου: Πρωινή τελετουργία
Σκεύη πρωϊνού για να το απολαμβάνουμε όπως του αξίζει.

Design: Η υπεροχή του μαρμάρου.

Κλασικό, διαχρονικό, δεν θα μπορούσε να λείπει από την κουζίνα μας.

Το εγχειρίδιο του κηπουρού: Φθινοπωρινά φυτέματα σε κήπους, αυλές και βεράντες & μαζί όλα τα μυστικά και χρήσιμα tips για 100% επιτυχία

Μη χάσετε το 5ο τεύχος του CANTINA magazine αυτή την Κυριακή με το Θέμα.
16_292924_CANTINA_00_CANTINA_5_3D

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης