Μαρινέλλα: Τα συγκλονιστικά πρώτα λεπτά της συναυλίας της στο Ηρώδειο - Δείτε βίντεο

Η ερμηνεύτρια μάγεψε με την κινηματογραφική είσοδό της με το λευκό κιμονό και τη χωρίς μικρόφωνο ερμηνεία της

Μπορεί η χθεσινοβραδινή συναυλία της Μαρινέλλας στο Ηρώδειο να διακόπηκε βίαια, με την κατάρρευσή της στη σκηνή, εξαιτίας του σοβαρού εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη, παρόλα αυτά λίγα μόλις λεπτά τής αρκούσαν για να μαγέψει τον κόσμο που είχε γεμίσει ασφυκτικά το ρωμαϊκό ωδείο. Γιατί η εντυπωσιακή, τελετουργική είσοδός της στον χώρο, η α καπέλα ερμηνεία της και ο τρόπος με τον οποίο ανέβηκε στη σκηνή αποτελούν ένα πραγματικά συγκλονιστικό στιγμιότυπο στο οποίο αποτυπώνεται το μεγαλείο της φωνής της και της ψυχής της.

Δείτε βίντεο:



Λίγο μετά τις 9 το βράδυ τα φώτα χαμηλώνουν και από την δεξιά είσοδο του Ηρωδείου εμφανίζεται η Μαρινέλλα, να στέκεται, αγέρωχη, στην άκρη της ορχήστρας, και να τραγουδά, χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων αλλά και χωρίς μικρόφωνο «Καμιά φορά λέω ν’ αλλάξω ουρανό μα δεν υπάρχουν δρόμοι…».

Κοιτά τον κόσμο που την παρακολουθεί με προσήλωση και το βλέμμα της σηκώνεται ψηλά, μέχρι τις τελευταίες κερκίδες που βρίσκονται κάτω από τον ολόφωτο Παρθενώνα.

Κι έπειτα προχωρά αργά προς κέντρο, δίνει τα χέρια της σε δυο μαυροντυμένους άνδρες και ανεβαίνουν μαζί τη φωτεινή σκάλα που οδηγεί στη σκηνή ενώ το μακρύ λευκό κιμονό της (το οποίο στη συνέχεια άλλαξε μαζί με τα παπούτσια της) ανεμίζει προς τα πίσω δημιουργώντας μια ολοζώντανη κινηματογραφική εικόνα.

«Τώρα δεν είμαστε παιδιά, να ‘χουμε φως μες την καρδιά να μάς σκεπάζει/ σ’ αγαπώ σού το ΄χω πει και η αγάπη σου σαν Κυριακή με ξεκουράζει…» συνεχίζει να τραγουδά από σκηνής πλέον, ακόμα α καπέλα, με το συναίσθημά της να ξεχειλίζει. Για να εισβάλει αμέσως μετά στο ρεφρέν ο δυναμικός ήχος της ορχήστρας και να την παρασύρει στην κορύφωση της ερμηνείας της με την μεγάλη φωνή της και τις μοναδικές εκείνες θεατρικές κινήσεις των χεριών της που αποτελούν, εδώ και δεκαετίες, το απόλυτο σήμα – κατατεθέν της.

Το κοινό την αποθεώνει ενώ εκείνη κατευθύνεται με αργά βήματα προς τα παρασκήνια. Για μία ακόμη φορά είχε κερδίσει το χειροκρότημα με το σπαθί της και την ψυχή της.

Αυτές τις δυνατές εικόνες της Μαρινέλλας πήρε μαζί του ο κόσμος φεύγοντας κι ας μην ολοκληρώθηκε ποτέ η συναυλία.


Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για εισβολή στον Λίβανο, λένε οι IDF - Στέλνει δύο ταξιαρχίες εφέδρων στα βόρεια σύνορά του

Οι 10 ατάκες που ξεχώρισαν στο debate του ΠΑΣΟΚ, ποιος «την είπε» σε ποιον και γιατί...

Γλυφάδα - Πατέρας 14χρονης: Το παιδί ζαλίζεται διαρκώς, κανείς δεν ξέρει αν οργανώνουν την τρίτη και μοιραία επίθεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr