Ανήλικοι κυκλοφορούν με φαλτσέτες και στοχοποιούν παιδιά μέσω Internet - Ο Γολγοθάς της 14χρονης στη Γλυφάδα

Μόνο μέσα στον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν τουλάχιστον 8 με 9 σοβαρά περιστατικά με θύματα παιδιά που δέχτηκαν άγριες επιθέσεις από συνομήλικούς τους

Σε καθημερινό φαινόμενο τείνουν να εξελιχθούν οι επιθέσεις και οι συμπλοκές μεταξύ ανηλίκων με το αστυνομικό δελτίο να είναι συνεχώς «γεμάτο» από τέτοιες υποθέσεις και τις Αρχές να παρατηρούν με προβληματισμό τα νέα δεδομένα.

Μόνο μέσα στον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν τουλάχιστον 8 με 9 σοβαρά περιστατικά κατά τα οποία ανήλικα παιδιά, ηλικίας από 12 έως 16 ετών, δέχθηκαν άγριες επιθέσεις από συνομηλίκους τους για ασήμαντη αφορμή και κατέληξαν με ράμματα και εκδορές.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα η αγριότητα ήταν τέτοια που ακόμα και τα έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Χαρακτηριστική είναι η επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές που δέχθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (21/9) μία 14χρονη κοπέλα στη Γλυφάδα από τρεις ανήλικες μετά από διαδικτυακό κάλεσμα. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο ανήλικες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ελέγχεται και ένας 18χρονος ως ο υποκινητής του επεισοδίου. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Μανώλης Γερακιός, οι κλωτσιές που δέχτηκε στο κεφάλι της η κοπέλα θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες για τη ζωή της.


«Είναι τραγικό αυτό που συνέβη στην 14χρονη μαθήτρια. Η οικογένεια είναι συγκλονισμένη. Την πρώτη φορά που έγινε η επίθεση στην κοπέλα, οι γονείς σκέφτηκαν να μην δώσουν συνέχεια στο γεγονός και σταμάτησαν εκεί. Δυστυχώς όμως, τα παιδιά αυτά επιτέθηκαν και δεύτερη φορά στο κοριτσάκι που παρολίγον να της κοστίσει τη ζωή και δεν υπερβάλω καθόλου. Οι κλωτσιές που δέχτηκε στο κεφάλι της θα μπορούσαν να ήταν μοιραίες για τη ζωή της» σημείωσε μιλώντας στο protothema.gr.

Τον χτύπησαν με μεταλλικό σωλήνα


Παράλληλα, ακόμη ένα άγριο περιστατικό βίας εκτυλίχθηκε και την περασμένη Κυριακή (22/9) στη Θεσσαλονίκη όταν ένας 16χρονος χτυπήθηκε άσχημα από ομάδα ανηλίκων με έναν σωλήνα.

Η φωτογραφία από τα χτυπήματα που δέχθηκε το παιδί συγκλονίζει. Ο νεαρός είναι γεμάτος αίματα στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού του, συνέπεια των δυνατών χτυπημάτων από μεταλλικό σωλήνα που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού του.



Μετά από καταγγελία που έγινε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα οι ανήλικοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον σωλήνα στον τόπο του συμβάντος, καθώς και έναν σουγιά - πεταλούδα στην κατοχή ενός εκ των ανηλίκων.

Panic button για ανήλικους

Το βασικό ερώτημα λοιπόν που υπάρχει είναι ποιος είναι ο τρόπος για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Μία λύση θα μπορούσε να αποτελέσει το panic button για ανήλικους.

Για το κουμπί πανικού είχε τοποθετηθεί προ ημερών σε τηλεοπτικό σταθμό και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Πρόκειται για μία εφαρμογή που θα την έχουμε μέσα στον επόμενο μήνα και θα λέγεται ''SafeYouth''. Θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν τόσο οι ανήλικοι όσο και οι ενήλικοι. Η εφαρμογή απευθύνεται και στους γονείς και στα παιδιά. Όταν κατεβάζει την εφαρμογή ζητείται η ηλικιακή του ομάδα, οπότε θα έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένο ενημερωτικό υλικό. Στους ανήλικους δίνεται η δυνατότητα να ενεργοποιούν το emergencey button όταν βρίσκονται σε κίνδυνο είτε βρίσκονται εντός της οικογένειας είτε βρίσκεται εκτός της οικογενειακής στέγης», είπε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Θα πρέπει και εμείς να προστατεύσουμε αντίστοιχα την αστυνομία για να μην χρησιμοποιείται αλόγιστα η συγκεκριμένη εφαρμογή. Αυτή η εφαρμογή έχει πολλές δικλείδες ασφάλειες για να μπορούμε να εξακριβώνουμε αν το περιστατικό είναι πραγματικό. Η εφαρμογή είναι δωρεάν. Δεχόμαστε ένα σύνδεσμο γεωεντοπισμού και έχουμε και τα στοιχεία του παιδιού όπως το κινητό του τηλέφωνο καθώς έχει γίνει προεγγραφή», πρόσθεσε.



Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση Τραμπ σε Ζελένσκι: «Δίνουμε δισεκατομμύρια σε κάποιον που αρνείται να κλείσει συμφωνία για να τελειώσει ο πόλεμος»

Για χερσαία εισβολή στον Λίβανο ετοιμάζεται το Ισραήλ - Θα ανοίξει η «πύλη της κολάσεως» για τη Μέση Ανατολή;

Βίντεο: Drone «συνέλαβε» Ρώσο στρατιώτη αφού οι χειριστές του χάρισαν τη ζωή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr