Αλλοδαποί πορτοφολάδες ξάφριζαν τουρίστες στην Σαντορίνη

Ο ένας είχε καταδικαστεί για κλοπές που διέπραξε και στην Αθήνα

Όσο τα πλήθη των ανυποψίαστων επισκεπτών που συγκεντρώνονταν στην περιοχή της Οίας απολάμβαναν τη μαγευτική θέα της Σαντορίνης, δύο αλλοδαποί πορτοφολάδες εκμεταλλεύονταν τον συνωστισμό για να τους… «ξαλαφρώσουν». Μάλιστα, ο ένας είχε καταδικαστεί για κλοπές που διέπραξε και στην Αθήνα.

Τέλος στην δράση τους έβαλαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, οι οποίοι συνέλεξαν στοιχεία για τις οργανωμένες κλοπές που έκαναν οι αλλοδαποί ηλικίας 50 και 56 χρόνων και τους πέρασαν χειροπέδες. Από την προανάκριση προέκυψε ότι την περασμένη Παρασκευή είχαν αρπάξει το πορτοφόλι ενός αλλοδαπού χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, ενώ και την Πέμπτη είχαν ξαφρίσει ακόμη ένα πορτοφόλι με χρήματα από μια αλλοδαπή.

Ωστόσο, στην κατοχή τους κατασχέθηκαν μετρητά ύψους 795 ευρώ και 2.091 ευρώ και ερευνάται αν προέρχονται από κλοπές για τις οποίες δεν έχουν γίνει καταγγελίες. Κατά την προσαγωγή τους, ο 50χρονος έδειξε μια ταυτότητα η οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστή και κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος του 56χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Β’ Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για άλλες κλοπές, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους και ενός μήνα.

Σε βάρος των δυο αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και πλαστογραφία με την οποία παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου και η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης τους.




Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Drone «συνέλαβε» Ρώσο στρατιώτη αφού οι χειριστές του χάρισαν τη ζωή

Επίδομα γάλακτος ύψους 300 ευρώ - Ποιοι το δικαιούνται

Μαρινέλλα: Τα πρώτα δύο με τρία 24ωρα είναι κρίσιμα, είπε η Ματίνα Παγώνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr