Ταχύπλοο με μετανάστες ακινητοποιήθηκε ανοιχτά του Αγαθονησίου - Διασώθηκαν 18 άτομα, συνελήφθη ο ανήλικος χειριστής

Ταχύπλοο με μετανάστες ακινητοποιήθηκε ανοιχτά του Αγαθονησίου - Διασώθηκαν 18 άτομα, συνελήφθη ο ανήλικος χειριστής

Τρία άτομα πήδηξαν στη θάλασσα όταν είδαν το περιπολικό του Λιμενικού και έφτασαν κολυμπώντας στο Αγαθονήσι - Μεταξύ τους ήταν ο 17χρονος χειριστής του ταχύπλοου

metanastes_in__5_
Για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου σκάφους, το οποίο κινούnταν με ταχύτητα προς τις νοτιοανατολικές ακτές του Αγαθονησίου προερχόμενο από τις τουρκικές ακτές, ενημερώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η Λιμενική Αρχή της Σάμου.

Αμέσως, στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.), το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, όπου εντόπισε το ταχύπλοο να προσεγγίζει την ακτή. Στη θέα του περιπολικού, τρεις από τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες πήδηξαν στη θάλασσα και βγήκαν στην ξηρά.

Στη συνέχεια, το περιπολικό του Λιμενικού προέβη στην ασφαλή ακινητοποίηση του ταχύπλοου και την περισυλλογή 16 αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Σάμου και στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου/ΤΔΜ προκειμένου να μεταφερθούν σε Κλειστή Δομή.

Σε περαιτέρω έλεγχο, εντοπίστηκαν στην ξηρά από στελέχη του Αστυνομικού Σταθμού Αγαθονησίου, οι τρεις αλλοδαποί που είχαν ήδη εξέλθει στην ακτή, ενώ ο ένας εξ αυτών, ηλικίας 17 ετών, αναγνωρίστηκε ως ο χειριστής της λέμβου και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα» και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο». Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.


Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση Τραμπ σε Ζελένσκι: «Δίνουμε δισεκατομμύρια σε κάποιον που αρνείται να κλείσει συμφωνία για να τελειώσει ο πόλεμος»

Για χερσαία εισβολή στον Λίβανο ετοιμάζεται το Ισραήλ - Θα ανοίξει η «πύλη της κολάσεως» για τη Μέση Ανατολή;

Βίντεο: Drone «συνέλαβε» Ρώσο στρατιώτη αφού οι χειριστές του χάρισαν τη ζωή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης