Θεσσαλονίκη: Ποινές κάθειρξης σε τρία αδέλφια από την Αλβανία που χτυπούσαν και λήστευαν τα θύματά τους

Επιπλέον, στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν και χρηματικές ποινές, με τη μεγαλύτερη να ανέρχεται στις 82.000 ευρώ

Τρία αδέλφια καταδικάστηκαν με ποινές κάθειρξης από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, επειδή λήστευαν πεζούς που προσέγγιζαν στο δρόμο με το πρόσχημα ότι ήθελαν να ελέγξουν εαν... φέρουν τατουάζ στο λαιμό τους.

Πρόκειται για τρεις άντρες με καταγωγή από την Αλβανία, 21 έως 24 ετών, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για όλες τις πράξεις που κατηγορούνται και τους επιβλήθηκαν συνολικές ποινές κάθειρξης 47,5, 39 και 28,5 ετών (με εκτιτέα τα 20). Επιπλέον, στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν και χρηματικές ποινές, με τη μεγαλύτερη να ανέρχεται στις 82.000 ευρώ. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου τα τρία αδέλφια επιστρέφουν στη φυλακή για να εκτίσουν το υπόλοιπο μέρος της ποινής τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τρεις νεαροί άρπαζαν από τα θύματά τους χρήματα, αλυσίδες που φορούσαν στον λαιμό τους και οτιδήποτε αξίας είχαν στην κατοχή τους, ενώ για να πετύχουν τον σκοπό τους ασκούσαν σωματική βία και στη συνέχεια γίνονταν «καπνός». Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται περισσότερες από δέκα ληστείες και κλοπές, ενώ φαίνεται πως δρούσαν με ακόμα δύο συνεργούς τους. Μεταξύ άλλων, σε μια περίπτωση φαίνεται πως προσέβαλαν και τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός θύματος, πράξη για την οποία επίσης καταδικάστηκαν.

Οι δύο από τους κατηγορούμενους ομολόγησαν τις πράξεις τους ενώ ο τρίτος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ληστεία σε χρηματαποστολή στο Λαύριο με λεία 1 εκατομμύριο ευρώ

Μαρινέλλα: Κλινικά σταθερή η κατάσταση της υγεία της - Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Έρικ Άνταμς: Οι περίεργες σχέσεις του δημάρχου της Νέας Υόρκης με την Τουρκία - Δωρεές, ταξίδια και αεροπορικά εισιτήρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr