Ληστεία σε χρηματαποστολή στο Λαύριο: Αναζητούν το δρομολόγιο των δραστών – Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

«Επαγγελματίες» του είδους οι δράστες - Έδρασαν γρήγορα και με πολύ οργανωμένο τρόπο άρπαξαν το 1 εκατ. ευρώ - Την υπόθεση παρακολουθεί διακριτικά η Αντιτρομοκρατική

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ληστών που το μεσημέρι της Πέμπτης (26/9) «χτύπησαν» την χρηματαποστολή στο Λαύριο αποκομίζοντας 1 εκατομμύριο ευρώ.

Τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών κάνουν φύλλο και φτερό τα στοιχεία που έχουν συλλέξει, ενώ την υπόθεση παρακολουθεί διακριτικά και η Αντιτρομοκρατική.

Αυτό που θέλουν να διαπιστώσουν αρχικά οι αστυνομικοί που διεξάγουν την έρευνα είναι το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες, κάτι που μπορεί πιθανόν να προκύψει από την ανάλυση των εικόνων που έχουν καταγραφεί σε κάμερες της περιοχής. Παράλληλα λαμβάνουν καταθέσεις μαρτύρων σε μία προσπάθεια να σκιαγραφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το προφίλ των ληστών.



Αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι ότι οι δράστες είναι «επαγγελματίες» του είδους. Έδρασαν γρήγορα και με πολύ οργανωμένο τρόπο. Αρχικά, από τον τρόπο που πραγματοποίησαν το «χτύπημα» φαίνεται πως γνώριζαν το δρομολόγιο της χρηματαποστολής, ότι δηλαδή εκείνη την ώρα θα έφθανε έξω από το κατάστημα παιχνιδιών και ότι θα μεταφέρει πολλά χρήματα. Έτσι είχαν στήσει ενέδρα και ανέμεναν την κατάλληλη στιγμή.

Φορούσαν άσπρες φόρμες και χειρουργικές μάσκες, ενώ είχαν φροντίσει ακόμα και για την παραμικρή λεπτομέρεια. Με το που ο ένας εκ των δύο υπαλλήλων της χρηματαποστολής μπήκε στο κατάστημα παιχνιδιών για να παραλάβει χρήματα το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή.

Οι δράστες αρχικά προσέγγισαν με το όχημα τους, ένα πράσινο αυτοκίνητο, το πίσω μέρος του αυτοκινήτου της χρηματαποστολής και του έσκασαν τα λάστιχα με αιχμηρό αντικείμενο.

Στη συνέχεια απείλησαν τον οδηγό με καλάσνικοφ. Ένας από τους δράστες τοποθέτησε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου κάτι που προσομοίαζε με εκρηκτικό μηχανισμό, που ωστόσο, στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για κροτίδα, ενώ έριξε χρώμα στο όχημα, στη θέση του οδηγού.

Ο υπάλληλος υπό το καθεστώς φόβου άνοιξε την πόρτα του οχήματος με αποτέλεσμα οι ληστές να αποσπάσουν 15 σάκους με χρήματα. Το ποσό σύμφωνα με πληροφορίες προσεγγίζει και ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.



Ειδήσεις σήμερα:

Επική γκάφα του προέδρου της Αϊτής από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ: Ήπιε νερό από την... κανάτα! - Δείτε βίντεο

Συνεχίζει τη μάχη η Μαρινέλλα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο, σταθερά κρίσιμη η κατάστασή της

Στη Φλόριντα ο τυφώνας Ελέν, τουλάχιστον ένας νεκρός - Δείτε αυτοκίνητα να περνούν γέφυρα που χτυπιέται από τους ανέμους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr