Ηλικιωμένη Βουλγάρα παραλάμβανε χρήματα από απάτες στην Άρτα

Η αλλοδαπή οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας με κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και απάτη, ενώ οι συνεργοί της αναζητούνται

Τα έχει τα… χρονάκια της μία 76χρονη από τη Βουλγαρία, αλλά αυτό δεν την εμπόδιζε να εκτελεί χρέη “εισπράκτορα” για λογαριασμό απατεώνων που τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους ηλικιωμένους ζητώντας χρήματα, δήθεν για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στενό συγγενικό τους πρόσωπο.

Ωστόσο, κατάφερε να την παγιδεύσει μια 67χρονη, στο σπίτι της οποίας στην Άρτα είχαν τηλεφωνήσει οι συνεργοί της το μεσημέρι της Τετάρτης και συγκεκριμένα ένας άνδρας που συστήθηκε ως γιατρός και μια γυναίκα η οποία παρίστανε την κόρη της. Με το πρόσχημα του σοβαρού τραυματισμού και του επικείμενου χειρουργείου, ο “γιατρός” απαίτησε από την 67χρονη 70.000 ευρώ. Εκείνη απάντησε ότι είχε μόνο 2.000 ευρώ και ο απατεώνας της ζήτησε να τα βάλει μαζί με τα κοσμήματά της σε μια σακούλα και να την τοποθετήσει σε ένα σημείο κοντά στο σπίτι της.

Το θύμα, που προσποιήθηκε ότι είχε τσιμπήσει το δόλωμα, ειδοποίησε την Ασφάλεια και οι αστυνομικοί που έφτασαν αμέσως στο σημείο συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω την 76χρονη Βουλγάρα, τη στιγμή που παραλάμβανε τη σακούλα. Η αλλοδαπή οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας με κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και απάτη, ενώ οι συνεργοί της αναζητούνται.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Θέλουμε να λύσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ με την Τουρκία - Καμία λύση δύο κρατών στην Κύπρο

Έφυγε με άδεια χέρια από τη Γαλλία ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε 2-0 από τη Λιόν - Δείτε τα γκολ

Η Ναόμι Κάμπελ έπαιρνε λεφτά για φιλανθρωπίες και τα «έτρωγε» σε πεντάστερα ξενοδοχεία, σπα και… τσιγάρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr