Θεσσαλονίκη: «Με κλείδωσαν στην τουαλέτα και τραβούσαν βίντεο» λέει ο 14χρονος που δέχθηκε μπούλινγκ από συμμαθητές του

Οι γονείς του ανήλικου καταγγέλλουν ότι δέχεται μπούλινγκ εδώ και τρεις χρονιές και το σχολείο δεν κάνει τίποτα - «Με φώναζαν ρουφιάνο σήμερα επειδή πήγα στην αστυνομία» λέει ο μαθητής

«Τον κλείδωσαν μέσα στην τουαλέτα και δε τον άφηναν να βγει, ο ένας βιντεοσκοπούσε και ο άλλος κρατούσε “τσίλιες” για να μη τους δουν καθηγητές ή άλλοι μαθητές», λέει ο πατέρας του 14χρονου ο οποίος έπεσε θύμα bullying από τρεις συμμαθητές του σε γυμνάσιο της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Ο πατέρας του ανηλίκου περιγράφει στο protothema.gr τον εφιάλτη που έζησε ο γιος του από τους τρεις συνομήλικους συμμαθητές του, το πρωί της περασμένης Τετάρτης και επισημαίνει ότι μόλις ο γιος του πήγε στο γραφείο του διευθυντή για να αναφέρει το περιστατικό οι ανήλικοι του έκαναν χειρονομίες ότι θα τον «περιποιηθούν» την επόμενη ημέρα.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 14χρονος πέφτει θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς από τους συγκεκριμένους συμμαθητές του, καθώς έχει χρειαστεί να αλλάξει μέχρι και σχολικό τμήμα για να σταματήσουν τα περιστατικά εις βάρος του. «Τον έχουν βάλει στο μάτι εδώ και τρεις χρονιές και δυστυχώς το σχολείο δεν κάνει τίποτα. Ούτε ο προηγούμενος διευθυντής, ούτε ο καινούργιος», επισημαίνει.

«Το παιδί μου τρόμαξε και σήμερα επιτέθηκαν στην σύζυγό μου όταν πήγε στο σχολείο, την έφτυσαν κάτι κορίτσια. Λένε τον γιο μου ρουφιάνο επειδή κατήγγειλε το περιστατικό», αναφέρει.

«Με πειράζουν από το δημοτικό, φώναζα για βοήθεια», λέει ο 14χρονος


«Από το δημοτικό με πειράζουν αυτά τα παιδιά, έπρεπε να τους πιάσουν για να σταματήσουν. Τώρα που ερχόμασταν από το σχολείο ήταν τουλάχιστον 30 παιδιά και ένα κορίτσι επιτέθηκε στη μαμά μου», αναφέρει ο ανήλικος μιλώντας στο protothema.gr, τονίζοντας ότι φοβάται να πάει στο σχολείο.

«Την Τετάρτη ήμουν στην τουαλέτα και άκουσα έναν θόρυβο. Στην αρχή το αγνόησα γιατί νόμιζα ότι κάτι έπεσε. Βγήκα από την τουαλέτα, πήγα να πλυθώ, πήγα να δοκιμάσω να βγω και δεν άνοιγε η πόρτα. Από τη χαραμάδα είδα ένα πρόσωπο. Φώναζα βοήθεια, χτυπούσα την πόρτα μήπως ακούσει κάποιος καθηγητής. Ένα συμμαθητής μου πέντε λεπτά μετά πήγε στον διευθυντή και του είπε τι κάνουν αυτά τα άτομα, ότι με κλείδωσαν στην τουαλέτα. Τραβούσαν βίντεο με το κινητό τους. Δεν το ανέβασαν. Φοβήθηκα μήπως το ανεβάσουν. Πήγα με τον μπαμπά μου και κάναμε μήνυση», αναφέρει ο 14χρονος, τονίζοντας ότι αυτά τα παιδιά είναι από διαφορετικό τμήμα, αλλά μαθητές της Γ' Γυμνασίου, όπως και ο ίδιος.

«Αυτός που τραβούσε βίντεο προχθές με είχε χτυπήσει στο δημοτικό. Φοβάμαι να πάω στο σχολείο τη Δευτέρα. Με φώναζαν ρουφιάνο σήμερα επειδή πήγα στην αστυνομία», σημειώνει.

Ελεύθεροι οι τρεις ανήλικοι που συνελήφθησαν


Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί οι τρεις ανήλικοι οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα και εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη κατακράτηση, αποτύπωση μη δημόσιας πράξης με ηλεκτρονικά μέσα, απειλή, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ενώ παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, ζήτησαν συγγνώμη και αποδέχθηκαν την πράξη τους, ωστόσο αρνήθηκαν ότι απείλησαν τον συμμαθητή τους. «Δεν καταλάβαμε το μέγεθος των πράξεων μας», φέρεται να ισχυρίζονται.

Μετά την απολογία τους οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, υπό τον όρο επιτήρησης από επιμελητή ανηλίκων.



Ειδήσεις σήμερα:

Μαρινέλλα: Σταθερή και κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της - Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Άγριο επεισόδιο μαθητών με μαχαιρώματα έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Λαυρίου - Δύο τραυματίες

Έρικ Άνταμς: «Είσαι αληθινός φίλος της Τουρκίας» - Τα τηλεφωνήματα και τα SMS που έκαψαν τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr