«Αγέλη» ανηλίκων χτύπησε και λήστεψε 23χρονο στην Ερμού - Του έσπασαν τη μύτη και του πήραν χρυσή αλυσίδα από τον λαιμό

«Αγέλη» ανηλίκων χτύπησε και λήστεψε 23χρονο στην Ερμού - Του έσπασαν τη μύτη και του πήραν χρυσή αλυσίδα από τον λαιμό

Τι λέει η μητέρα του στο protothema.gr - Του επιτέθηκε παρέα ομάδα 6-7 εφήβων ηλικίας 16-17 ετών

ksylodarmos_
Ακόμα ένα βίαιο περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου, στην οδό Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, όταν ένας 23χρονος άνδρας δέχτηκε άγρια επίθεση από ομάδα ανηλίκων, φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr.

Ο Δ.Γ απόφοιτος πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διεθνή Οικονομία, βρισκόταν στην πιο εμπορική περιοχή της πρωτεύουσας για ψώνια, όταν, γύρω στις 7:30 με 8:00 το απόγευμα, συνέβη το περιστατικό.

Σύμφωνα με τη μητέρα του που μίλησε στο protothema.gr o 23χρονος περπατούσε δίπλα στο κατάστημα Hondos Center, όταν τον πλησίασε μια ομάδα 6-7 εφήβων ηλικίας 16-17 ετών. Τα άτομα αυτά χαμογελούσαν και φέρονταν φιλικά, δίνοντας την εντύπωση ότι τον γνώριζαν. Όμως, η κατάσταση γρήγορα πήρε διαφορετική τροπή. Οι ανήλικοι περικύκλωσαν τον νεαρό, και ένας από αυτούς προσπάθησε να του αρπάξει μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό που φορούσε στο λαιμό του. Παρά τις αντιδράσεις του, κατάφεραν να την αποσπάσουν, αφήνοντάς του ένα έντονο σημάδι στον λαιμό.

Ο Δ.Γ με ύψος 2,05 μέτρα, προσπάθησε να απωθήσει τους δράστες, όμως η κατάσταση κλιμακώθηκε. Ένας από τους επιτιθέμενους του έβαλε τρικλοποδιά και όταν ο νεαρός έπεσε στο έδαφος, ένας άλλος τον κλώτσησε με δύναμη στο πρόσωπο, προκαλώντας του σοβαρό τραυματισμό στη μύτη. Ο Δ.Γ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου οι γιατροί του έκαναν ράμματα και του τοποθέτησαν νάρθηκα.

Κλείσιμο
Η μητέρα του 23χρονου, μιλώντας στο protothema.gr, εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι, παρά την πληθώρα περαστικών και τις κάμερες ασφαλείας από τα καταστήματα της περιοχής, οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι. «Είναι άξιο απορίας πώς σε ένα τόσο πολυσύχναστο σημείο, οι δράστες εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την επόμενη ημέρα της ληστείας, ο Δ.Γ επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, όπου και υπέβαλε καταγγελία για την επίθεση.

Το περιστατικό αυτό εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας, και ειδικά σε μια περιοχή που θεωρείται από τις πιο πολυσύχναστες και τουριστικές της πόλης, με πολλές κάμερες ασφαλείας και έντονη αστυνομική παρουσία.

Αναζητούνται οι δράστες

Παρά την κινητοποίηση των Αρχών, οι δράστες δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί, και παραμένουν ελεύθεροι. Το γεγονός ότι πρόκειται για ανηλίκους προκαλεί ανησυχία για την έξαρση της εγκληματικότητας μεταξύ νέων, ενώ οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνδέονται με άλλες παρόμοιες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην περιοχή.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρινέλλα: Σταθερή και κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της - Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Άγριο επεισόδιο μαθητών με μαχαιρώματα έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Λαυρίου - Δύο τραυματίες

Έρικ Άνταμς: «Είσαι αληθινός φίλος της Τουρκίας» - Τα τηλεφωνήματα και τα SMS που έκαψαν τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης