Βία ανηλίκων: Συμπλοκές, μαχαίρια, ληστείες και... ξύρισμα με φαλτσέτα - Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο

Σοκαριστικές καταγγελίες για μαχαιρώματα, ξυλοδαρμούς και περιστατικά μπούλινγκ, μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα

Σε μάστιγα εξελίσσεται η βία των ανηλίκων, που βρίσκεται σε έξαρση, πριν καν συμπληρωθεί ένας μήνας από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Στον απόηχο και της υπόθεσης της μαθήτριας 14 ετών που ξυλοκοπήθηκε άγρια στη Γλυφάδα, εξίσου σοκαριστικές είναι οι καταγγελίες μαθητών και γονέων, που μιλούν για περιστατικά μπούλινγκ, μαχαιρώματα και βιασμούς.

Μαχαιρώματα στο Λαύριο μεταξύ ανηλίκων

Αιματηρό ήταν το περιστατικό μεταξύ ανηλίκων που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Λαυρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε συμπλοκή για άγνωστο λόγο μεταξύ δύο ομάδων ανηλίκων από Κερατέα και Λαύριο που φέρονται, σύμφωνα με αναφορές, να είναι μαθητές του εν λόγω ΕΠΑΛ. Τότε, ένας 16χρονος, ο οποίος αναζητείται, φέρεται να έβγαλε ένα μαχαίρι και να μαχαίρωσε δύο άτομα στον μηρό. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα για τις πρώτες βοήθειες.

«Αγέλη» ανηλίκων χτύπησε και λήστεψε 23χρονο στην Ερμού


Βίαιο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, όταν 23χρονος δέχθηκε επίθεση από ομάδα ανηλίκων.

Όπως αποκάλυψε το protothema.gr, το θύμα βρισκόταν στην περιοχή για ψώνια, όταν τον πλησίασε μια ομάδα 6-7 εφήβων ηλικίας 16-17 ετών, που του χαμογελούσαν σαν να τον γνώριζαν. Στη συνέχεια τον περικύκλωσαν. Ένας από αυτούς προσπάθησε να του αρπάξει μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό που φορούσε στο λαιμό του. Παρά τις αντιδράσεις του, κατάφεραν να την αποσπάσουν, αφήνοντάς του ένα έντονο σημάδι στον λαιμό.

Το θύμα προσπάθησε να απωθήσει τους δράστες, όμως η κατάσταση κλιμακώθηκε. Ένας από τους επιτιθέμενους του έβαλε τρικλοποδιά και όταν ο νεαρός έπεσε στο έδαφος, ένας άλλος τον κλώτσησε με δύναμη στο πρόσωπο, προκαλώντας του σοβαρό τραυματισμό στη μύτη. Ο Δ.Γ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου οι γιατροί του έκαναν ράμματα και του τοποθέτησαν νάρθηκα. Μέχρι στιγμής, οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί και παραμένουν ελεύθεροι.


Πατέρας κατήγγειλε βιασμό του 5χρονου γιου του από συνομηλίκους!

Σοκαριστική είναι καταγγελία που έγινε στην Αλεξανδρούπολη, όταν ένας πατέρας προσέφυγε στην αστυνομία για να καταγγείλει τον βιασμό του 5χρονου γιου του από συνομηλίκους του στο νηπιαγωγείο.

Το παιδί αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή, ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν την υπόθεση και παίρνουν καταθέσεις.

Η καταγγελία έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στους νηπιαγωγούς και στους κατοίκους της περιοχής.


Στιγμές τρόμου για 14χρονο που κρατήθηκε «όμηρος» στις τουαλέτες του σχολείου από συμμαθητές του

Εφιαλτικές ήταν οι στιγμές που φέρεται να έζησε στη Θεσσαλονίκη ένας 14χρονος, που εγκλωβίστηκε από τρεις συνομηλίκους του στις τουαλέτες του σχολείου. Ένας εξ αυτών, σύμφωνα με την καταγγελία, φέρεται να βιντεοσκοπούσε τις πράξεις τους με το κινητό του.

«Τον κλείδωσαν μέσα στην τουαλέτα και δε τον άφηναν να βγει, ο ένας βιντεοσκοπούσε και ο άλλος κρατούσε “τσίλιες” για να μη τους δουν καθηγητές ή άλλοι μαθητές», λέει ο πατέρας του 14χρονου.

Όπως είπε, μόλις ο γιος του πήγε στο γραφείο του διευθυντή για να αναφέρει το περιστατικό οι ανήλικοι του έκαναν χειρονομίες ότι θα τον «περιποιηθούν» την επόμενη ημέρα.

Οι τρεις νεαροί έχουν συλληφθεί και θα οδηγηθούν στις εισαγγελικές αρχές. Κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία, απειλής κατά συναυτουργία, παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής Επικοινωνίας & της προφορικής συνομιλίας.

Τρεις συλλήψεις ανήλικων κοριτσιών για καβγάδες και ξυλοδαρμούς σε σχολεία στην Πάτρα

Για σωματική βλάβη και εξύβριση κατηγορούνται δύο ανήλικες μαθήτριες, 15 και 13 ετών αντίστοιχα που συνελήφθησαν από την αστυνομία στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δυο ανήλικες, βρισκόμενες σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος, κτύπησαν η μία την άλλη, με αποτέλεσμα να υποστούν και οι δυο ελαφρές κακώσεις στο πρόσωπο, ενώ παράλληλα η 13χρονη εξύβρισε την 15χρονη.

Επιπλέον, συνελήφθησαν οι μητέρες των δύο ανήλικων κοριτσιών για παραμέληση της εποπτείας τους.

Σε μία άλλη περίπτωση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μία 17χρονης μαθήτριας για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων.

Το ξύρισμα με φαλτσέτα του 17χρονου σε 12χρονο

«Παιχνίδι του κουρείου» και «αστείο» ήταν το ξύρισμα με φαλτσέτα ενός 12χρονου στην Ερμιόνη, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους ενός εκ των δύο 17χρονων που πραγματοποίησαν την επίθεση αυτή.

«Ο πελάτης μου επισήμανε από την αρχή ότι όλα συνέβησαν στο πλαίσιο ενός αστεϊσμού, ο οποίος ενδεχομένως ξέφυγε των προβλεπόμενων ορίων, όπως έχει γίνει ξανά στο παρελθόν σε τέτοιου είδους ηλικίες λόγω της ανωριμότητας. Δεν επιθυμούσε να τρομάξει κανέναν και η φαλτσέτα, τη μέρα που έλαβε χώρα το συμβάν, ευρέθη συμπωματικά στα πράγματά του και από παραίνεση άλλου συμμαθητή, έπαιξαν το ‘παιχνίδι του κουρείου’» δήλωσε ο κ. Δελής στο MEGA.

«Γιατί είπες στον πατέρα μου ότι έκανα κατάληψη;»

Παράλληλα, στο Ηράκλειο Κρήτης, ο διευθυντής του 9ου Γυμνασίου κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από 14χρονο μαθητή το πρωί της Παρασκευής, επειδή ενημέρωσε τους γονείς του ότι μετείχε σε κατάληψη.

«Ο μαθητής με περίμενε στις 8 έξω από το σχολείο. Κατεβαίνοντας εγώ από το αυτοκίνητο κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου λέγοντας "γιατί είπες στον πατέρα μου ότι έκανα κατάληψη;". Με χτύπησε, με έσπρωξε, μου έριξε γροθιά στο κεφάλι, τη μύτη, με έριξε κάτω», ανέφερε.





Ειδήσεις σήμερα:

Εξήντα είναι, πλέον, οι γυναίκες που καταγγέλλουν τον Αλ Φαγέντ για σεξουαλική κακοποίηση

Καταδικάστηκαν δύο αγόρια 12 ετών για τη δολοφονία 19χρονου στη Βρετανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr