Νύχτα αγωνίας για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής - Δυσκολεύουν την κατάσβεση οι άνεμοι

Νύχτα αγωνίας για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής - Δυσκολεύουν την κατάσβεση οι άνεμοι

Η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο - Τρία μηνύματα από το 112 στους κατοίκους - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα - «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πολύ δύσκολη κατάσταση» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

fwtia-arthrou-2_2
Συνεχίζουν την μάχη με τις φλόγες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς μαίνεται η  πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, σε δασική έκταση στα Ροζενά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στη μεγάλη μάχη κατάσβεσης συμμετέχουν 289 πυροσβέστες, με 98 οχήματα και 9 ομάδες πεζοπόρων. Νωρίτερα εντός της ημέρας 19 εναέρια μέσα, 6 ελικόπτερα και 13 αεροσκάφη, έκαναν ρίψεις νερού. Παράλληλα, υπάρχει συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.




Κλείσιμο
Το έργο της πυροσβεστικής είναι δύσκολο, καθώς η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο, κοντά σε φαράγγια, ενώ παράλληλα, οι άνεμοι είναι ισχυροί και δυσχαιρένουν την κατάσβεση. 

Επιπλέον, αναφέρθηκε νωρίτερα πως έχουν προκληθεί ζημιές από τη φωτιά στην καμπίνα ενός πυροσβεστικού οχήματος. 

fwtia

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πολύ δύσκολη κατάσταση»

«Δυστυχώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πολύ δύσκολη κατάσταση, λόγω της φωτιάς, στην περιοχή των Ροζενών Ξυλοκάστρου και των γειτονικών κοινοτήτων», αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής.

Μάλιστα, όπως προσθέτει, «η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή».

Σύμφωνα με τον Αναστάσιο Γκιολή, «η φωτιά, θέτει σε κίνδυνο, τόσο τις περιουσίες, όσο και το φυσικό περιβάλλον, όμως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι εδώ και επιχειρούν συνεχώς για την κατάσβεσή της».

«Παράλληλα», συνεχίζει, «οι κάτοικοι των κοινοτήτων, αλλά και οι εθελοντές δίνουν και αυτοί την δική τους μάχη μαζί με τους πυροσβέστες».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «ζητούμε από τους κατοίκους να ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες των αρχών και να παραμένουν σε ασφαλή μέρη».

Σύμφωνα πάντα με τον αντιπεριφερειάρχη, «μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για σπίτια που μπορεί να έχουν καεί από την φωτιά».



Τρία μηνύματα 112 απεστάλησαν στους κατοίκους

Τρίτο μήνυμα 112 ήχησε προειδοποιώντας τους κατοίκους του Ελληνικού να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς Κάτω Πιτσά.


Το δεύτερο μήνυμα 112 εστάλη, λίγο πριν τις 18:00, στους κατοίκους της περιοχής Πύργος Κορινθίας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ζάχολη λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.


Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πύργος Κορινθίας απομακρυνθείτε προς Ζάχολη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη, λίγο νωρίτερα, σε όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Ροζενών Κορινθίας προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Ροζενών Κορινθίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ένταση των ανέμων που πνέουν στο σημείο έχουν αυξηθεί, με τις ριπές του ανέμου να είναι πολύ ισχυρές. Επιπλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία το δύσβατο της περιοχής δεν διευκολύνει την προσέγγισή της από τις δυνάμεις, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Μάχη με τις φλόγες στα Ροζενά Ξυλοκάστρου



Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10.51 σε αγροτοδασική έκταση και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δασική έκταση.

Κορινθία: Φωτιά στα Ροζενά Ξυλοκάστρου


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, σε γενική επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας

Συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια , με αντικείμενο την πυρκαγιά στα Ροζενά Κορινθίας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν συναρμόδια υπουργεία, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων του ΕKAB καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Το ότι συζητάμε με τον Ερντογάν, δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε - Μεγάλο ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών για Ελλάδα

Η στιγμή που απογειώνονται τα ισραηλινά μαχητικά για να σκοτώσουν τον Νασράλα - Τι είναι οι βόμβες «bunker buster» που έριξαν


«Το ευχαριστήθηκα... και καλά της κάναμε» - Σοκάρουν οι διάλογοι για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης