Καιρός: Σε φθινοπωρινά επίπεδα η θερμοκρασία - Εξασθενούν σταδιακά οι θυελλώδεις άνεμοι

Έως και τα 8 μποφόρ τόσο στο Ιόνιο όσο και το Αιγαίο οι άνεμοι, οι οποίοι όμως σταδιακά και ως το βράδυ θα εξασθενήσουν κατά 1 με 2 μποφόρ

Σταδιακή βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός μετά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου από τη χώρα μας.

Οι τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο βαθμιαία θα σταματήσουν και οι θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι θα εξασθενήσουν λίγο, ενώ η θερμοκρασία επιστρέφει σε φθινοπωρινά επίπεδα.



Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα αρκετή ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρες νεφώσεις στο Αιγαίο και λίγες τοπικές βροχές στην Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί έως 6 με 7 και στο βορειοδυτικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν λίγο. Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα, στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 20 με 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τοπικά τους 25 με 26 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγα σύννεφα κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 5 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση μέσα στην ημέρα, η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς.

Την Τρίτη και την Τετάρτη προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση την Τετάρτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Νέα κακοκαιρία προς τα τέλη της εβδομάδας - Τι λέει ο Μαρουσάκης 


Την Πέμπτη ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, που θα φέρει επικίνδυνα φαινόμενα θα επηρεάσει τη χώρα. Συμφωνά με τα τωρινά δεδομένα, μεγάλος όγκος νερού θα πέσει στα δυτικά και βορειοδυτικά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε σημερινή του ανάρτηση: 

«Δυστυχώς η νέα μας εβδομάδα ξεκινά με δυσάρεστα νέα μιας και οι επικίνδυνες καιρικές συνθήκες που ευνόησαν την ταχύτατη εξάπλωση της πυρκαγιάς στην Κορινθία και για τις οποίες προειδοποιούσαμε εδώ και αρκετές ημέρες, αφήνουν πίσω τους εκτός από τις καταστροφές και νεκρούς.
Θα αρχίσουν σιγά σιγά και προς το απόγευμα να υποχωρούν αυτοί οι επικίνδυνοι άνεμοι για να οδηγηθούμε σταδιακά προς το τέλος της εβδομάδας σε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας περισσότερα στοιχεία για το οποίο θα δώσουμε τις επόμενες ώρες - ημέρες».




Ειδήσεις σήμερα:

«Είναι σαν άρρωστος, δεν θέλει να πάει σχολείο», λέει ο πατέρας που κατήγγειλε τον βιασμό του 5χρονου γιου του από συνομηλίκους του

Το Ισραήλ «χτύπησε» στο κέντρο της Βηρυτού - Στόχος σπίτι που έμεναν «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», τρεις νεκροί

Στην Πτολεμαΐδα το χρυσό δελτίο των 18,6 εκατ. ευρώ στο Τζόκερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr