Δυο ώρες αρκούν για να σώσεις μια ζωή

Το πρόγραμμα “The Life Savers” της Groupama Ασφαλιστικής έχει ως στόχο να εφοδιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους με δεξιότητες διάσωσης, παρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση σε Πρώτες Βοήθειες και ΚΑΡΠΑ


Sponsored Content

Μια λιποθυμία, ένας τραυματισμός, κάποιο καρδιακό επεισόδιο, είναι καταστάσεις μπροστά στις οποίες μπορεί να βρεθούμε ανά πάσα στιγμή. Μπορούμε άραγε να διαχειριστούμε τέτοια κρίσιμα περιστατικά; Όσο και να θέλουμε να βοηθήσουμε κάποιον δεν αρκεί η καλή μας πρόθεση. Πρέπει να διαθέτουμε ψυχραιμία και τις κατάλληλες γνώσεις ώστε να διαχειριστούμε από μια απλή αιμορραγία έως και έναν πνιγμό, μέχρι να υπάρξει ιατρική αντιμετώπιση. Η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση κάποιου που γνωρίζει τι πρέπει να κάνει μπορεί να σώσει μια ζωή ή να αποτρέψει μια αναπηρία. Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό αντίκτυπο έχει η παροχή των Πρώτων Βοηθειών αρκεί να αναφέρουμε ότι μόνο στην Ευρώπη, 100 χιλιάδες θάνατοι τον χρόνο από καρδιακή ανακοπή θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν γινόταν ΚΑΡΠΑ μέσα στα πρώτα 2 έως 4 λεπτά.


Η γνώση σώζει ζωές
Οι καρδιοαγγειακές παθήσεις αποτελούν την κορυφαία αιτία θανάτου διεθνώς, με περίπου 20 εκατομμύρια απώλειες κάθε χρόνο. Πολλές φορές τα περιστατικά μιας αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής συμβαίνουν σε δημόσιους χώρους, για παράδειγμα στον δρόμο ή την εργασία. Πολλοί από όσους τυχαίνει να βρίσκονται εκείνη την ώρα εκεί κοντά διστάζουν να δράσουν λόγω φόβου ή έλλειψης γνώσεων. Υπάρχουν όμως και άλλες καταστάσεις με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι στον χώρο του σπιτιού μας, της εργασίας αλλά και του σχολείου. Τραυματισμοί από πτώσεις, εγκαύματα από κάποιο θερμό αντικείμενο, δηλητηριάσεις τροφικές ή χημικές είναι ατυχήματα που μπορούν να συμβούν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Η σωστή διαχείριση αυτών των περιστατικών μπορεί να σώσει ζωές.


Τι είναι το “The Life Savers”
Τα τελευταία δύο χρόνια, το πρόγραμμα “The Life Savers” του διεθνούς ασφαλιστικού ομίλου Groupama έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία των Πρώτων Βοηθειών, αλλά και την ενδυνάμωση των πολιτών ώστε να εκπαιδευτούν κατάλληλα και αν χρειαστεί να αναλάβουν δράση σε κρίσιμες καταστάσεις. Πριν από λίγες ημέρες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών στις 14 Σεπτεμβρίου, ο όμιλος Groupama ο οποίος έχει περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας και 12 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε το 3ο έτος υλοποίησης του προγράμματος. Κάτι που αποτελεί την έμπρακτη δέσμευση του ομίλου, στις αξίες της πρόληψης και της αλληλεγγύης.

Το πρόγραμμα “The Life Savers” παρέχει δωρεάν εκπαίδευση σε Πρώτες Βοήθειες και ΚΑΡΠΑ, σε άτομα κάθε ηλικίας και προέλευσης. Μέχρι σήμερα μέσω του προγράμματος έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο με τελικό στόχο τους 1.000.000 ανθρώπους.

Οι γνώσεις Πρώτων Βοηθειών παρέχονται μέσα από διαφορετικές ευέλικτες μορφές εκπαίδευσης, που περιλαμβάνουν από δίωρες ενημερωτικές συνεδρίες μέχρι ολοκληρωμένα πολύωρα σεμινάρια από έμπειρους και πιστοποιημένους εκπαιδευτές. Οι συμμετέχοντες, με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, είναι σε θέση να παρέχουν βοήθεια σε περιπτώσεις δυσφορίας, πνιγμού, καρδιακής προσβολής, αιμορραγίας και άλλων έκτακτων καταστάσεων.


Επενδύοντας στην υγεία και την ευημερία
Έχοντας ως κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τις γνώσεις και τη σημασία παροχής Πρώτων Βοηθειών, η Groupama Ασφαλιστική στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου, δημιούργησαν ένα κοινό video στο οποίο, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, από διάφορες χώρες, παρουσιάζουν την εμπειρία τους, υπογραμμίζοντας με τον τρόπο αυτό τον θετικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει το πρόγραμμα σε όποιον συμμετέχει.

Η Groupama Ασφαλιστική επιβεβαιώνοντας την αφοσίωσή της στην υγεία και την ευημερία όλων μας συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα από την έναρξή του, όχι μόνο μέσα από ένα σύνολο δράσεων ενημέρωσης αλλά παρέχοντας δωρεάν εκπαιδεύσεις σε ασφαλισμένους της, στο ευρύ κοινό και στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Για τις ενέργειές της, που έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον και την αποδοχή του κοινού, η εταιρεία βραβεύθηκε στα Health & Safety Awards 2024.
Η προσπάθεια δεν σταματά όμως εδώ αφού με κάθε τρόπο φροντίζει για την καλλιέργεια μιας κουλτούρας πρόληψης, αλληλεγγύης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής στην ελληνική κοινωνία. Η Groupama Ασφαλιστική παρέχει ετήσιο προληπτικό έλεγχο μέσα από τα προγράμματα υγείας που διαθέτει.

Δείτε εδώ τις καλύψεις που προσφέρουν τα διαφορετικά προγράμματα ασφάλισης υγείας και επιλέξτε αυτό που σας καλύπτει ώστε να νιώθετε ασφαλείς, τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης ενός προβλήματος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr